[FOTO] Momčad juniora SRD „Zubatac“ Lovran - Mihael Andrejević i Patrik Uhač, prvaci međužupanije na prvenstvu u Podgori

Autor: Portal Poduckun 19.09.2024

Moramo svakako istaknuti da velike zasluge za ostvareni rezultat pripadaju roditeljima natjecatelja, koji su puno pomogli u pripremi i prijevozu svoje djece na ovo prvenstvo. Poželimo svim natjecateljima puno uspjeha na državnom prvenstvu i veli Rogi ribaru !

Lovran - Protekli vikend je u Podgori održano dvodnevno međužupanijsko prvenstvo u sportskom ribolovu za kategoriju juniora do 16 godina. Ovo je bilo službeno natjecanje u organizaciji Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru , a domaćin je bilo društvo PŠRD „Kanjac“ iz Podgore.

Natjecanje se odigravalo dva dana na plažama Podgore, a na natjecanju je nastupilo 46 najboljih mladih natjecatelja i natjecateljica, predstavnika 24 kluba, iz cijele Hrvatske. Uvjeti su bili vrlo dobri za ribolov, oblačno s nešto pojačanim vjetrom i malo valovito. Lovilo se, kao uvijek, po sistemu „ulovi i pusti“ uz propisanu ješku – dagnju , lignju i srdelu.

Iz našeg kraja nastupila su četiri natjecatelja iz SRD „Zubatac“ Lovran – Patrik Uhač, Mihael Andrejević , Antonio Blažić i Emili Uhač, kao i jedan predstavnik ŠRK „Ičići“ , Endi Škalamera. Za Emili i Endija, ovo je bio prvi nastup na ovako važnom službenom natjecanju.

Nakon dva natjecateljska dana pokazalo se da su mladi lovranski ribolovci bili najspremniji i najstrpljiviji u ovakvim zahtjevnim uvjetima ribolova, odnosno kada ribe ima vrlo malo i kada je svaki ulovljeni primjerak ribe bio zlata vrijedan. Uz državne reprezentativce, Mihaela Andrejevića i Patrika Uhača, klupskog kolege Antonia Blažića, odlična je bila najmlađa Emili Uhač , koja je oba natjecateljska dana bila prva u svom ribolovnom sektoru i na kraju završila na 9. mjestu.

Pojedinačno je to izgledalo ovako :
1. FILIP MALNAR KŠR „NEBOJSIJA“ KAŠTEL KAMBELOVAC
2. MIHAEL ANDREJEVIĆ SRD „ZUBATAC“ 1 LOVRAN
3. DOMINIK MIKULJAN SRD „GALEB“ RAŠA
6. PATRIK UHAČ SRD „ZUBATAC“ 1 LOVRAN
9. EMILI UHAČ SRD „ZUBATAC“ 2 LOVRAN
19. ANTONIO BLAŽIĆ SRD „ZUBATAC“ 2 LOVRAN
23. ENDI ŠKALAMERA ŠRK „IČIĆI“

Momčadski rezultati :
1. SRD „ZUBATAC“ 1 LOVRAN – MIHAEL ANDREJEVIĆ i PATRIK UHAČ
2. SRD „GALEB“ RAŠA - DOMINIK MIKULJAN i FRAN BAĆAC
3. ŠRD „ZUBATAC“ ZADAR 1 – BORNA BENIĆ i DINKO KLARIĆ
4. SRD „ZUBATAC“ 2 LOVRAN – EMILI UHAČ i ANTONIO BLAŽIĆ

Trener i voditelj lovranskih momčadi, Ivica Škec, nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima , jer su svi lovranski ribolovci ostvarili plasman na državno prvenstvo u ovoj kategoriji, koje će se održati od 4. do 6. listopada na plažama Medveje i Mošćeničke Drage. Domaćin ovog natjecanja će biti ŠRK „Ičići“ iz Ičića.

Moramo svakako istaknuti da velike zasluge za ostvareni rezultat pripadaju roditeljima natjecatelja, koji su puno pomogli u pripremi i prijevozu svoje djece na ovo prvenstvo. Poželimo svim natjecateljima puno uspjeha na državnom prvenstvu i veli Rogi ribaru !

Ivica Škec / PodUčkun.net

Momčad juniora SRD „Zubatac“ Lovran - Mihael Andrejević i Patrik Uhač, prvaci međužupanije na prvenstvu u Podgori

Više sa portala poduckun.net ...