[FOTO] Nastavljena dva desetljeća duga tradicija - održan ženski ribolovni kup povodom Dana grada Opatije

Autor: Nikola Cvjetović 24.07.2023

Kup je okupio 19 učesnica.

Opatija - ŠRK Jadran Opatija tradicionalno je povodom Dana grada Opatije na kupalištu Belvedere organizirao kup u sportskom ribolovu. Jedini ženski kup na Jadranu održava se više od dva desetljeća, a ovog je puta okupio 19 učesnica, deset eipa, koje su se natjecale za vrijedne nagrade. Kup se održavao po sistemu "ulovi i pusti", odnosno tako da se svaka ulovljena riba izmjeri i potom odmah vrati u more.

Pobjednice natjecanja su Nataša Pavičević i Snježana Ćuk Andtejević iz ekipe „Zubatac 1“. Drugo mjesto pripalo je ekipi Ičića 1 (Renata Hlanuda i Slavica Dešković), a treće njihovim klupskim kolegicama iz ekipe Ičića 2 (Damjana Darišić i Ela Ćoza).
Ukupno je ulovljeno 297 riba, težine 6.607 grama, odnosno natjecateljske su ostvarile 7.677 boda. Najveći ulov je pic od 220 grama kojeg su ulovile Iva Landeka i Neda Komadina iz ekipe Jadran 2. Najviše riba je u more vratila ekipa Ičići 1 (Hlanuda/Dešković).


Natjecateljke su se nadmetale i u disciplini gađanje štapom i olovom u kantu. Nakon trećeg kruga metu je pogodila Ela Ćoza i osvojila posebnu nagradu.

Prve tri ekipe ponijele su kući pehare i medalje i posebne nagrade. Sve natjecatelje dobile su prigodne majice i poklon bon za kupnju opreme s popustom od 20% u dućanu Nevera s Kvarnera.
Suci natjecanja bili su: Krešimira Mario Milić, Slobodan Naglić i Tomo Strossmayer.


Nakon natjecanja u opatijskoj Boćariji održana je podjela nagrada, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin.

U fotogaleriji pogledajte kroz objektiv kamere koja je zabilježila detalje natjecanja i proglašenje pobjednika.

ŠRK Jadran Opatija povodom Dana grada organizirao je ženski kup u sportskom ribolovu

Više sa portala poduckun.net ...