[FOTO] Nina Gavrić u kategoriji juniora i Luka Hajdaraj u kategoriji mlađih seniora, pojedinačni prvaci županije u sportskom ribolovu

Autor: Portal Poduckun 15.05.2023

Održano Županijsko prvenstvo u sportskom ribolovu za kategorije juniora U16 i mlađih seniora U21 – štapom s obale

Mošćenička Draga - Na draškim plažama održano je Županijsko prvenstvo u sportskom ribolovu u disciplini štapom s obale za kategorije juniora do 16 godina i mlađih seniora do 21 godine. Mlađi natjecatelji, njih točno 40, lovili su na velikoj plaži, dok je starijih 10 natjecatelja lovilo na plaži Sv. Ivan.

Natjecanje su vrlo uspješno organizirali članovi ŠRK „Ičići“ iz Ičića, pod vodstvom svog predsjednika Luke Bučevića. Glavni suci su bili Stella Elkasović za U16 i Sava Dešković za kategoriju U21, dok su delegati Saveza za sportski ribolov na moru PGŽ bili Slobodan Naglić i Julijana Rumora.

Uvjeti su bili gotovo idealni za ovaj ribolov, prekrasan ambijent šljunčane plaže, more mirno, vrijeme polu-oblačno i bez daška vjetra. Za natjecatelje je uvijek bilo premalo ribe, ali ipak dovoljno da bi se pokazala njihova kvaliteta i određeno iskustvo. Ovo je vrlo zahtjevan ribolov, gdje natjecatelji moraju biti vrlo vješti i precizni u izbacivanju mamaca, odabiru mamaca, kao i u izboru najidealnijeg predveza za određeni ribolov.

Ulovljeno je ukupno u obije kategorije 346 primjeraka ribe , ukupne težine 16.840 grama. Budući da se lovilo po sistemu „ulovi i pusti“ , svi ulovljeni primjerci ribe su, nakon izmjere, vraćeni u more.

Najbolja kod juniora U16 je ovaj puta bila djevojka - Nina Gavrić iz SRD „Kantrida“ Rijeka s ulovljenom 21 ribom, ukupne težine 1093 grama. Nina je ulovila i najveću ribu natjecanja – lumbraka od 230 grama. Ostali pojedinačni rezultati :
2. Petar Pobar ŠRK „Ičići“ Ičići 1
3. Luko Pavičević SRD „Zubatac“ Lovran 1
4. Mihael Andrejević SRD „Zubatac“ Lovran 2
5. Paula Kirinčić SRD „Čikavica“ Šilo
6. Antonio Gršković SRD „Kantrida“ Rijeka 1
7. Leon Brnić SRD „Tunera“ Jadranovo 2
8. Antonio Blažić SRD "Zubatac" Lovran 2
9. Laura Švrljuga SRD „Tunera“ Jadranovo 2
10. Lucija Frančišković SRD „Luben“ Rijeka …….

Momčadski prvak županije za ovu godinu je momčad SRD „Zubatac“ Lovran 2 , u sastavu Mihael Andrejević i Antonio Blažić . Podsjećamo da je ova ista momčad bila prvak županije i prošle, 2022. godine.
Ostali momčadski plasmani :
2. SRD „Tunera“ Jadranovo 2 – Leon Brnić i Laura Švrljuga
3. SRD „Kantrida“ Rijeka 1 - Antonio Gršković i Alex Saršon
4. SRD „Zubatac“ Lovran 1 - Luko Pavičević i Patrik Uhač
5. ŠRK „Ičići“ Ičiči 1 - Petar Pobar i Endi Škalamera …..

Kod mlađih seniora U21 najbolji je bio Luka Hajdaraj iz SRD „Kantrida“ Rijeka, koji je ulovio ukupno 22 ribe, težine 1103 grama .
Ostali pojedinačni plasmani:
2. Tomas Lukarić - ŠRK „Lovrata“ Krk
3. Marino Čaljkušić - ŠRK „Lovrata“ Krk
4. Petra Pokos - KŠRM „3. maj“ Rijeka
5. Leon Bajčić - ŠRK „Lovrata“ Krk
6. Dario Šutić - ŠRK „Lovrata“ Krk
7. Teo Hajdaraj - SRD „Kantrida“ Rijeka
8. Angela Basan - SRD „Zubatac“ Lovran
9. Dario Šepić - ŠRK „Ičići“ Ičići
10. Antonio Šebalj - KŠR „3. maj“ Rijeka

Najbolja momčad je ŠRK „Lovrata“ Krk 1 u sastavu Tomas Lukarić i Marino Čaljkušić , a za njima slijede:
2. SRD „Kantrida“ Rijeka 1 – Luka Hajdaraj i Teo Hajdaraj
3. ŠRK „Lovrata“ Krk 1 - Leon Bajčić i Dario Šutić
4. KŠR „3.maj“ Rijeka - Petra Pokos i Antonio Šebalj
5. SRD „Zubatac“ Lovran - Angela Basan ….

Proglašenje rezultata , podjela priznanja , medalja i pehara uz prigodni domjenak, obavljeno je u buffetu „Sportsko“ u Mošćeničkoj Dragi. Podjelu je uveličao i sam načelnik općine Mošćenička Draga, Riccardo Staraj, koji je tri najbolja pojedinca dodatno nagradio knjigom „100 godina sporta u Mošćeničkoj Dragi“. Za ove dvije kategorije natjecanja sada nastupa kratka ljetna pauza, a već na jesen najbolje plasirani sportski ribolovci na ovom natjecanju, kreću dalje na međužupanijska i državna prvenstva.

Poželimo im dobru zabavu i uspješne ribolove i kao uvijek jedni veli „ROGI RIBARU“ !!!

Ivica Škec / PodUčkun.net

Nina Gavrić u kategoriji juniora i Luka Hajdaraj u kategoriji mlađih seniora, pojedinačni prvaci županije u sportskom ribolovu

Više sa portala poduckun.net ...