[FOTO] Nogometaši Opatije nadjačali Zrinski

Autor: Radovan Trinajstić 04.10.2024

Obrane su bile na visini zadatka dok napad obje ekipe se uglavnom odvijao po bokovima.

Rijeka - Zaslužena pobjeda Opatije nad očekivano kvalitetnim i čvrstim gostima koji su pružili dostojan otpor favoriziranim domaćinima. Prvi dio utakmice protekao je u igri između dva šesnaesterca uz dosta taktike u očekivanju značajnije pogreške protivnika. Obrane su bile na visini zadatka dok napad obje ekipe se uglavnom odvijao po bokovima. Kod domaćina to je bila lijeva strana u kojoj je dominirao Ajayi uz asistenciju mladog Ušalja, a kod gostiju opasna je bila desna strana na kojoj je Janković uz pomoć Korova prijetio domaćoj obrani.

U 16' uz dosta napora Glavan se izborio na lijevoj strani i uputio obećavajući prizemni šut pred gol Stanića, ali Kašiković kasni na drugoj vratnici. Nedugo zatim u 18' brzonogi Ajayi prošao je lijevom stranom te uposlio pred golom slobodnog Glavana koji šutira preko gola. Sličnom akcijom u 29' ponovo Ajayi u gužvi pred golom gostiju dobro upošljava Glavana koji ponovno biva neprecizan. Gosti uzvraćaju u 29' kada na desnoj strani šesnaesterca domaćina dobro uposljeni Korov šalje nisko prizemnu loptu koja prolazi tik uz desnu vratnicu domaćega gola. Domaći igrači zaključuju prvo poluvrijeme dobrim udarcem Ajayia u 39' kada njegov prizemni udarac po sredini gola uspješno zaustavlja vratar Marin Stanić.

Nastavak uobičajeno započinje trostrukom izmjenom domaćeg trenera Zorana Bogolina koji uvodi u igru Weitzera, Žabeca i A. B. Bogolina. To se odmah odrazilo na tempo igre, ali i na igru Opatijaca. U 49' u svom prepoznatljivom trku Ajayi prolazi lijevom stranom, ulazi u šesnaesterac te dobro poslužuje Žabeca koji povratnom loptom poslužuje natrčao Ajayia koji s desetak metara pogađa svojim prvijencem protivnički gol za 1:0. Nepotrebno opuštanje i inicijative u igri koriste gosti za preuzimanje svog načina igre. Rezultatski se to uskoro nagrađuje poravnanjem rezultata.

Dugom dijagonalom sa suprotne strane Vidović na desnoj strani domaćeg peterca prihvaća loptu, varkom tijela oslobađa se Marića te iz blizine iz okreta pogađa prizemno bliži kut domaćeg vratara Nwolokora koji kasni u svojoj intervenciji za 1:1. Radost gostiju kratko traje zašto se pobrinuo danas ponajbolji igrač Goodness Ohiremen Ajayi. Iako okružen svojim čuvarom Zirdumom, Ajayi s lijeve strane ulazi u kazneni prostor gostiju te dobro poslužuje slobodnog Žabeca kome nije bilo teško da iz blizine pogodi za 2:1. Mogli su domaćini u 68' povećati svoj rezultat da je bilo malo više koncentracije i sportske sreće. Weitzer iz kuta pogađa glavu Ajayi koji šalje loptu u suprotnu vratnicu da bi odbijena lopta u petercu stvorila veliku gužvu igrača u kojoj A .B. Bogolin ne uspijeva sa samo nekoliko metara ugurati loptu u protivničku mrežu. Do kraja utakmice gosti vrše stalan pritisak po gol domaćina koji čvrstom i organiziranom obranom čuvaju zasluženu pobjedu.

Stadion Kantrida, gledatelja 250, sudac Filip Dragašević (Zagreb) 7, pomoćnici Krznarić (V. Gorica) I Maločas (Zagreb), četvrti sudac Bolić (Zagreb)

Delegat: Marinko Tadić - Šutra

Žuti kartoni: Horvat i Lesjak (oba Opatija)

Strijelci: 1:0 Ajayi 49' 1:1 Vidović 60' 2:1 Žabec 64'

Igrač utakmice: Goodness Ohiremen Ajayi

OPATIJA - Nwolokor 6 , Ušalj 6,5 , Mulac 6, Graf 6,5, Malinić 6,5 , Ajayi 7,5 od 77' Lesjak / , Glavan 6 od 46' Žabec 6 , Macolić 6,5 od 46' Weitzer 6, Marić 6 , Kašiković 6 od 46" A. B. Bogolin 6, Kožić 6 od 61' Horvat 6

Trener: Zoran Bogolin 7

ZRINSKI OSJEČKO - Stanić 6 , Mendeš 6,5 od 85' Karalić / , Ćubel 6,5 , Zirdum 6 , Vukišić 6 , Knežević 6, Vidović 6,5, Pajić 6, Korov 6,5 od 85' Gvozdenović / , Kuprešak 6,5 , Janković 6,5 od 71' Gadže /

Trener: Mato Neretljak 6,5

NK Opatija vs. NK Zrinski

Više sa portala poduckun.net ...