[FOTO] Nogometaši Opatije pobijedili 'anemični' Orijent

Autor: Radovan Trinajstić 21.09.2024

Mnogobrojna publika aplauzom je nagradila domaće igrače za njihovu igru.

Rijeka - Zaslužena pobjeda favorizirane ekipe Opatije u susjedskom derbiju koji nije opravdao očekivanja gostujuće ekipe pa je tako izostala draž derbija. Gosti s Krimeje danas su bili slabi i anemični, gotovo bez udarca po gol domaćina. Opatijci su utakmicu rutinski odigrali u igri u kojoj su gosti zaboravili da postoji njihov napad.

Na samom početku utakmice domaći igrači nenadano dobivaju lijepi dar gostujućeg vratara Dina Curaća kojim su došli do vodstva. Vraćenu loptu svoje obrane gostujući vratar kasni u izbijanju iz svog prostora, ona mu bježi pa do nje dolazi spretni Pejanović. Vratar nesmotreno ruši domaćeg napadača, a sudac opravdano pokazuje na najstrožu kaznu. Siguran s 11m je donedavni Orijentov igrač Dominik Mulac koji vratara šalje u jednu, a pogađa drugu stranu gola za 1:0. Nakon toga domaći igrači organiziranom igrom kontroliraju igru očekujući gostujući kiks za svoj protuudar. Naoko težište igre je na polovini domaćina, ali dosta kompliciranim dodavanjima igrači Orijenta omogućavaju domaćinu da čvrstom i organiziranom obranom pravovremeno sprečavaju neugodnosti pred svojim golom. Lijepo i sunčano kvarnersko popodne "uspavalo" je igru što je bilo neprihvatljivo za danas rekordnu popunjenost tribina Kantride. Pri kraju prvog poluvremena neodlučni vratar Curać u 42' čini novu grešku. Zbog svoje neodlučnosti ali i odsjaja sunca omogućio je hitronogom Kašikoviću da mu otme loptu tik ispred njega, dobro posluži Čulinu koji ne uspijeva ovu dobru poziciju okruniti novim pogotkom.

U nastavku po običaju na početku poluvremena trener Zoran Bogolin uvodi trojicu pričuvnih igrača što se odmah odrazilo na igru domaćina i zanimljivost cijele utakmice. Ivor Weitzer svojim driblinzima i preciznim dodavanjima stvarao je zrele prigode svojim napadačima, a publici pokazao svu čar nogometne igre. Obje ekipe igraju življe i aktivnije. U 52' neoprezna gostujuća obrana u izvođenju lopte za novu akciju nespretno na sredini igrališta gubi loptu koja dolazi do hitronogog Macolića koji se sjurio prema vrataru Curaću. Iako praćen od Milanovića dobro koncentrirani Macolić pogađa suprotni kut istrčalog Curaća za 2:0. Sve do kraja utakmice ponavlja se igra gostiju iz prvog dijela. Nepovezana i nedovoljno uigrana igra postaje lak plijen domaćih igrača koji se borbeno i vješto brane. Pričuvni vratar Opatije David Nwolokor većim dijelom je nezaposlen na svom golu da bi tek na samom kraju utakmice morao prekinuti svoje "sunčanje" jer su gosti svoj prvi šut po gol ostvarili u 87' kada je Andrija Bubnjar se odlazio na dva udarca koji su bili neprecizni i završili preko gola. Mnogobrojna publika aplauzom je nagradila domaće igrače za njihovu igru.

OPATIJA : ORIJENT. 2:0 (1:0)
RIJEKA
- Igralište Kantrida, gledatelja 1000 , sudac Antonio Škobić (Čepin) 7 , pomoćnici Kurtović i Vidak (oba Osijek), četvrti sudac Nikola Vuković (Osijek)
Delegat Domagoj Poljak (Zagreb)

Strijelac 1:0 Mulac 7' iz 11m 2:0 Macolić 52'
Žuti kartoni Macolić, Grujević i Ušalj (Opatija) Monjac, trener Šušnjić i Panić (Orijent)

Igrač utakmice Ivor Weitzer

OPATIJA - Nwolokor / , Ušalj 6,5 , Mulac 7 , Arapović 6 od 46' Weitzer 7, Kašiković 6 od 46' Ajayi 6,5, Pejanović 6,5, Čulina 6 od 46' Horvat 6, Grujević 6,5 , Macolić 7 od 67' Marić 6 , A. B. Bogolin 6 od 60' Žabec 6,5 , Graf 6,5
Trener Zoran Bogolin 7

ORIJENT - Curać 5,5, Braut 5,5, Bodetić 5,5, Bubnjar 6 , Valjan 6 od 57' Galešić 6, Muminović 6 od 79' Zuliani /, Faal 6 od 57' Zrilić 5,5 Monjac 6 od 73' Panić / , Milanović 6 , Li 5,5 od 46' Švrljuga 6 , Bagadur 6
Trener Alen Šušnić 6

Nogometaši Opatije pobijedili 'anemični' Orijent

Više sa portala poduckun.net ...