[FOTO] Nogometaši Opatije pobjedom protiv Sesveta nastavili pobjednički niz

Autor: Radovan Trinajstić 17.03.2023

Opatijci organiziranom obranom te brzom transformacijom i protunapadima ozbiljno su u tom dijelu priprijetili.

Rijeka - Čvrstom i borbenom igrom Opatijci došli do zaslužene minimalne pobjede u kojoj su gosti se pokazali kao kvalitetna ekipa koja zaslužuje drugo mjesto na tablici. U prvom dijelu gosti su diktirali svoju igru i imali veći posjed lopte, ali bez ozbiljnih prijetnji po domaći gol osim u 7' preko Zorice i u 36' kad je lob udarac Petrovića Prskalo krajnjim naporom zaustavio.

Opatijci organiziranom obranom te brzom transformacijom i protunapadima ozbiljno su u tom dijelu priprijetili. Bilo je to najprije preko Kordića u 25' i 32', a najzreliju prigodu iz kornera u 43' kada Kukoč Petraello pred golom pronalazi Junuzovića, a njegov udarac glavom prolazi na kratko kraj stative Iličića.

U nastavku Opatijci bivaju odlučniji da postignu pogodak. Gosti su prinuđeni na aktivnu obranu. Redaju se prigode domaćina u 54' na pas Junuzović Kašiković, u 64' Pejanović te u 70' kada je gostujući udarac Barišića glavom zamalo prohujao kraj gola. Igrala se 71' kada je Kašiković sa svoje polovine poveo napad, pravovremeno uposlio Pejanovića čiji udarac s ruba šesnaesterca vratar gostiju odbija pa lopta dolazi do Furijana koji poslužuje na lijevoj strani slobodnog Kordić-Gružića koji iz blizine pogađa za 1:0.

Slijedi desetominutni sveopći napad gostiju i stalna aktivna obrana domaćina koji u grčevitoj borbi požrtvovno brane stečeni rezultat. Gosti ne uspijevaju probiti čvrstu obranu na čelu s vratarom Prskalom i njegovim suigračima pa Opatijci svoj pobjednički niz nastavljaju ovog proljeća.

Igralište Kantrida, gledatelja 250, sudac Darko Jurčević (Cetingrad) 6,5 , pomoćnici Krznarić (V. Gorica ) i Krmar (Zagreb)

Strijelac 1:0 Kordić-Gružić 71'

Žuti kartoni: Glibo, Furijan , Kašiković, Lagumdžija (svi Opatija) Petrović, Laštro, Brigić, Šuart (svi Sesvete)

OPATIJA - Prskalo 6,5 , Marshal 7 , Bogolin 6 od 51' Kašiković 6 od 89' Grbac /, Junuzović 7 od 79' Glavaš / , Pejanović 7 od 89' Pozderac / , Furijan 6,5 , Kordić-Gružić 7 , Glibo 6'5 , Malinić 6,5, Lagumdžija 7 , Kukoč-Petraello 6,5

Trener: Tomislav Čizmarević 6,5

SESVETE - Ilinčić 6,5, Kulenović 6,5, Zorica 7 od 83' Li / , Lašto 6, Brigić 6 , Vukasović 6,5 , Kuqi 6,5 od 61' Mijatović 6 , Petrović 6 od 61' Barišić 6,5 , Šuart 6,5 od 83' Opačić / , Guja 6,5 , Boune Mody 6,5 od 90' Topić /

Trener: Rajko Vidović 6

Nogometaši Opatije pobjedom protiv Sesveta nastavili pobjednički niz

Više sa portala poduckun.net ...