[FOTO] Nogometaši Rijeke upisali pobjedu protiv Istre 1961

Autor: Nikola Cvjetović 02.04.2022

Rijeka je ovom pobjedom prekinula niz od dva poraza u prvenstvu.

Pula - Nogometaši Rijeke pobijedili su Istru 1961 2:0 u utakmici 29. kola Hrvatski telekom Prve lige. Istra 1961 je prva prijetila u petoj minuti, udarac Marina s lijeve strane kaznenog prostora otišao je pored gola, dok je udarac Mlinara u devetoj minuti lako ukrotio Labrović.

U desetoj minuti pogreška u obrani Istre, Abass se sjurio prema golu, Galilea ga je srušio i zaradio žuti karton. Slobodan udarac za Rijeku na 18 metara, udarac Drmića zapeo je u živom zidu. Rijeka je u prvih dvadesetak minuta imala nekoliko dobrih situacija, ali bez prave prilike na kraju napada. I onda je stigla 28. minuta. Abass je povukao kontru, Drmić se otvarao na lijevoj strani, ali Abass se odlučio odigrati na Vučkića. Napadač Rijeke odlučio se na udarac sa 17 metara, lopta se odbila od braniča Istre i vratar Lučić je nije uspio zaustaviti – 0:1.

U 35. minuti, nakon nekoliko duela na sredini terena lopta se pomalo sretna odbila u prostor Belji koji je krenuo prema golu, ali udarac je bio neprecizan. Dvije minute kasnije Mlinar je pokušao s 20 metara, ali i ovaj udarac nije bio precizan. U završnici prvog dijela Lepinjica je odličnom reakcijom presjekao jednu loptu i odigrao za Murića, ali njegov pokušaj ubačaja nije bio dobar. U 42. minuti Velkovski je sjajnom dugom loptom pronašao Murića, ali braniči Istre uspjeli su izbiti loptu u korner. Istra je bolje otvorila drugi dio i bila je opasna.

U 52. minuti, nakon akcije po lijevoj strani, Abass je iščeprkao loptu na 14 metara s lijeve s strane kaznenog prostora, ali udarac nije bio precizan. U 58. minuti Lijepa akcija Rijeke, ubačaj Vukčevića s lijeve strane, Vučkić je ostao sam, ali udarac glavom nije bio precizan. Minutu kasnije prilika pred golom Rijeke. Mišković je pucao glavom nakon korner, Labrović je obranio. U 64. minuti Selahi je presjekao loptu i gurnuo za Drmića, napadač Rijeke predugo je čekao i otišao u desno tako da udarac nije bio opasan po gol Istre. U 79. minuti Selahi je proigrao Murića koji je ušao u kazneni prostor i ubacio, ali Drmić na drugoj strani je uspio samo spustiti loptu. U 88. minuti Abass je sjajno prošao i proigrao Murića, a on je pak sjajno uposlio Vučkića koji se odlično snašao – 0:2.

Nogometaši Rijeke upisali pobjedu protiv Istre 1961

Više sa portala poduckun.net ...