[FOTO] Održan 17. Mići Kup Preluka

Autor: Portal Poduckun 15.10.2024

Natjecanje je prvi put održano po principu ulovi i pusti, što znači da se svaka riba odmah po ulovu vagala i puštala nazad u more.

Preluk – Mići Kup Preluka održao se već 17. put, a za razliku od prošle godine, vrijeme je ovog puta bilo saveznik organizatorima, Sportskom ribolovnom društvu "Preluk Matulji".
Natjecanje je prvi put održano po principu ulovi i pusti, što znači da se svaka riba odmah po ulovu vagala i puštala nazad u more.

To je iziskivalo angažiranje dodatnog suca. kao i još nekoliko pomoćnih sudaca. Na kraju natjecanja više nema tradicionalnog vaganja, već se zbrajao ulov svakog pojedinog natjecatelja.

U kategoriji U12 treće mjesto zauzeo je Vincent Kalčić, član SRD Preluk, drugi je bio Rino Cuomo, a pobjedu je odnio Pave Badurina, obojica članovi SRD Kantrida. ekipa SRD Kantrida1 odnijela je pobjedu i u ekipnom dijelu kategorije U12, drugo mjesto osvojila je ekipa SRD Preluk1 u sastavu Vincent Kalčić i Lara Čekada. Treće mjesto zauzeli su Mateo i Nikolina Mandić, članovi SRK Viktor Lenac 2. Najteži primjerak ulovila je Nikolina Mandić.

Vrlo zanimljivo bilo je i u kategoriji U16. Treće mjesto osvojio je Alex Saršon iz SRD Kantrida, druga je bila članica SRD Zubatac Emili Uhač, dok je pobjedu odnio njezin klupski kolega Mihael Andrejević. U ekipnom dijelu pobijedili su članovi ekipe SRD Zubatac 1 (Mihael Andrejević, Antonio Blažić), drugoplasirani su bili SRD Zubatac 2 (Emili Uhač, Deni Sandalj), dok je treće mjesto osvojila ekipa SRD Kantrida1 u sastavu Alex Saršon, Marko Frančiković. Najveću ribu ulovio je Mihael Andrejević.

Ukupnu pobjedu i prelazni pehar osvojila je ekipa SRD Kantrida u sastavu Rino Cuomo, Pave Badurina, Marko Frančiković i Alex Saršon.

Za sve natjecatelje organizatori su osigurali poklone, kao i posebne nagrade za one najbolje, a nakon proglašenja druženje je nastavljeno uz ručak koji bio osiguran za sve natjecatelje i njihovu pratnju.

„Upravni odbor SRD Preluk zahvaljuje svim članovima kluba koji su sudjelovali u organizaciji takmičenja, kao i svim volonterima koji su pružili pomoć pri samom natjecanju. Hvala sucima i pomoćnim sucima. Hvala i roditeljima i trenerima na razumijevanju za sve eventualne probleme s kojima smo se susreli te na kraju najveća zahvala djeci.“

Održan 17. Mići kup Preluka

Više sa portala poduckun.net ...