[FOTO] Održan sedmi 'Memorijal kapetan Igor Žiganto Zlatni pišmoj 2022' - Anton Veselić i Štefka Cvirn pobjednici

Autor: Kristina Tubić 21.08.2022

Svi sudionici dobili su majice, a najbolji pehare, medalje i poklon pakete.

Ičići - U organizaciji ŠRK Ičići održan je sedmi 'Memorijal kapetan Igor Žiganto - Zlatni pišmoj 2022' u lovu na pišmoje iz usidrene brodice. Turnir se održava u spomen na jednog od osnivača kluba, pokojnog Igora Žiganta iz Ičića.

Na natjecanju je sudjelovalo 25 ekipa iz Slovenije, Istre te s područja od Krka do Lovrana, a nakon pet sati lova, u lučici Ičići održano je vaganje i svečani ručak. Najuspješnijima su nagrade dodijelili predsjednik ŠRK Ičići Luka Bučević i gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, u prisustvu Zorana Žiganta, sina pok. Igora Žiganta. Svi sudionici dobili su majice, a najbolji pehare, medalje i poklon pakete.

Prvo mjesto osvojili su Anton Veselić i Štefka Cvirn iz RD „Marinar“ iz Kranja, drugi su bili Aldo Banić i Mladen Kovačević iz RD „Vrh Ike“ iz Ike, dok je treće mjesto pripalo Borisu i Robiju Abramu iz SRD Abram Ičići. Četvrto mjesto osvojili su Romeo i Ernest Surian iz kluba domaćina, a peto Josip Zrinšćak i Igor Plahuta, također iz kluba domaćina ŠRK Ičići.

Najvećeg pišmoja od 160 grama ulovio je Marin Marković iz ekipe SRD “PLOMIN”. Ulovljeno je 155 primjeraka važeće ribe od toga 123 pišmoja ukupne težine ulova 8,9 kg. Najuspješniji barkajoli Rudi Zehentner i Vitomir Mihalić nagrađeni su prigodnim nagradama.

Održan sedmi 'Memorijal kapetan Igor Žiganto Zlatni pišmoj 2022' - Anton Veselić i Štefka Cvirn pobjednici

Više sa portala poduckun.net ...