[FOTO] Održan tradicionalni 29. nogometni turnir "Sv. Juraj" , domaćini osvojili prvo mjesto

Autor: Radovan Trinajstić 28.04.2024

Uspjehu turnira doprinijeli su i njihovi roditelji aktivnim bodrenjem podržavajući tako njihovu igru te stvaranju navijačke atmosfere na igralištu.

Lovran - U povodu dana Općine Lovran i blagdana nebeskog zaštitnika Sv. Jurja , na lovranskom nogometnom igralištu "Lokva" održan je tradicionalni 29. nogometni turnir "Sv. Juraj" uz pokroviteljstvo Općine Lovran. Uspješnosti ovog turnira doprinijeli su domaćini i organizatori vrijedni članovi HNK "Lovran" koji su turnir održali uz korištenje svojih novih klupskih prostorija. Po prvi puta turnir je ove godine organiziran za uzrast starih morčića U13. Nastupilo je 6 ekipa mladih nogometaša i imao je međunarodni karakter. Uz domaćina HNK "Lovran " na turniru su nastupile nogometne ekipe Klana, Rječina iz Dražica, Draga iz Mošćeničke Drage te dvije talijanske ekipe: "Rivalto" iz provincije Pisa (regija Toscana) i ekipa "Codroipo" iz provincije Udine (regija Furlanija-Julijska krajina).

Sve ekipe bile su podijeljene u dvije grupe da bi međusobnim razigravanjem ostvarile svoj plasman u grupi. Dvije najbolje planirane ekipe iz svake grupe igrale su za završni plasman na ovom međunarodnom turniru. Za prvo mjesto ekipa Lovrana rezultatom 3:2 bila je bolja od talijanske ekipe "Rivalto" kojima je tako pripalo 2.mjesto. U igri za 3. mjesto rezultatom 3:0 mladi igrači Rječine bili su uspješniji od svojih vršnjaka iz ekipe Klana.

Pobjednička ekipa HNK Lovran trenera Patrika Vidmara i Matea Sroka igrala je u ovom sastavu: Mateo Vuković, Ivan Jergović, Matvis Serbin, Arian Beganović, Lora Lazarić, Tin Sandalj Gajski , Rafael Beltrame, Ivano Rupčić, Marin Jakotić, Lucija Eterović, Tin Škalamera, Ivor Skokan, Ivan Modrić, Jure Alkić, Daniel Kešelj, David Ivančić, Nikolas Čordašić i Vito Marjanović.

Po završetku turnira sve ekipe i najuspješniji pojedinci nagrađeni su lijepim peharima od strane organizatora koje im je ovom prigodom uručio načelnik Općine Lovran Bojan Simonič. Na turniru je ostvaren ovaj plasman: 1. Lovran, 2. Rivalto, 3. Rječina, 4. Klana , 5. Codroipo i 6. Draga. Za najboljeg igrača na turniru proglašen je Sebastian Pagano (Rivalto), za najboljeg vratara proglašen je iz ekipe Rječina Maro Kovačić, a najbolji strijelac turnira s 3 gola bio je Jure Alkić iz ekipe Lovran. Najmlađi igrač turnira bio je osmogodišnji igrač Drage Filip Jadreškić. Organizatori su peharima nagradili dvije mlade lovranske nogometašice, Loru Lazarić i Luciju Eterović. Završetak turnira obilježen je zajedničkim druženjem svih sudionika turnira uz prigodan domjenak.

Uspjehu turnira doprinijeli su i njihovi roditelji aktivnim bodrenjem podržavajući tako njihovu igru te stvaranju navijačke atmosfere na igralištu. Novosklopljeno prijateljstvo nastavit će se u svibnju mjesecu turnirom u Italiji na kojem će kao gosti nastupiti mlade ekipe Lovrana i Drage, te tako nastaviti ovo sportsko poznanstvo.

Održan tradicionalni 29. nogometni turnir "Sv. Juraj"

Više sa portala poduckun.net ...