[FOTO] Održano Međužupanijsko prvenstvo u sportskom ribolovu za seniorke - štapom s obale

Autor: Portal Poduckun 01.10.2024

Iz našeg liburnijskog kraja nastupile su Sava Dešković , Renata Hlanuda i Elda Ćoza iz ŠRK „Ičići“, Julijana Rumora i Jadranka Stermečki Strelec iz ŠRK „Jadran“ Opatija, te Marina Mavrinac Matulja i Branka Blažić iz SRD „Zubatac“ Lovran.

Lovran – Prošlog vikenda u Lovranu se okupilo 48 najboljih sportskih ribolovkinja u Hrvatskoj. Povod je bilo dvodnevno međužupanijsko prvenstvo za kategoriju seniorki s obale. Natjecanja su se odvijala u subotu i nedjelju na lukobranu ACI marine Opatija u Ičićima. Organizator je bio Hrvatski savez za sportski ribolov na moru, a domaćin SRD „Zubatac“ iz Lovrana.

U petak su natjecanje službeno otvorili opunomoćenik HSSRM-a, gospodin Ante Sardelić, i glavni sudac ovog prvenstva, gospodin Adriano Rumora. Dobrodošlicu u Lovran i veli „rogi ribaru“ natjecateljicama su poželjeli načelnik Općine Lovran, Bojan Simonič i predsjednik kluba domaćina, SRD „Zubatac“ Lovran, Srećko Šobot.

Natjecanja su se odvijala po pravom ljetnom vremenu, bilo je vruće i bez vjetra. Kameni blokovi lukobrana su vrlo zahtjevni za ribolov , ali i za provođenje sustava natjecanja „ulovi i pusti“. Bez obzira na teške uvjete, mlada ekipa pomoćnih sudaca i evidentičara vrhunski je odradila povjereni im zadatak. Ne samo da su promptno donosili ribu na vaganje i puštali je u najkraćem mogućem vremenu natrag u more, već su stalno brinuli o natjecateljicama, donosili im vodu, hranu i sve ostalo što su zatrebale. Iskusniji dio logistike brinuo se o prijevozu, dostavi ješke, dostavi svježe morske vode u sektore, kao i sve ostale tehnike i sredstava potrebnih za regularno odvijanje natjecanja. Službeni vodstvo natjecanja pohvalilo je domaćina uz izjavu – hvala vam na trudu, ovo je stvarno bilo organizacijski besprijekorno.

U nedjelju, točno u 13.30 sati, glavni sudac Rumora označio je kraj dvodnevnih nadmetanja. Budući da se ribolov izravno pratio preko interneta kroz aplikaciju „ulovi i pusti“, konačni rezultati bili poznati za nekoliko minuta. Ulovi su bili relativno skromni, prvi dan je najbolja bila Željka Marković iz PŠRK „Stobreč“ iz Stobreča s 27 riba i 953 boda, dok je drugi dan najbolji ulov imala Renata Hlanuda iz ŠRK „Ičići“ sa 17 riba s 802 boda. Od ribljih vrsta lovilo se najviše pirki, kneza , glavoča, lumbraka, špara, boba , fratara, baba, salpi, nekoliko arbuna, jedna orada, a pokal za najveću ribu odnio je jedan šarun od 262 grama, kojeg je ulovila Zadranka Gordana Sikirić.

Iz našeg liburnijskog kraja nastupile su Sava Dešković , Renata Hlanuda i Elda Ćoza iz ŠRK „Ičići“, Julijana Rumora i Jadranka Stermečki Strelec iz ŠRK „Jadran“ Opatija, te Marina Mavrinac Matulja i Branka Blažić iz SRD „Zubatac“ Lovran.

Rezultati pojedinačno :
1. ŽELJKA MARKOVIĆ PŠRK „Stobreč“ Stobreč
2. GORDANA SIKIRIĆ SRD „Zubatac“ Zadar 2
3. VIŠNJICA BAKIJA SRD „Plomin“ Plomin
4. NIKOLINA KOTLAR SRD „Zubatac“ Zadar 2
5. ELA GALZINA SRD „Zubatac“ Zadar 3
8. SAVA DEŠKOVIĆ ŠRK „Ičići“ Ičići
11. RENATA HLANUDA ŠRK „Ičići“ Ičići ...........

Rezultati momčadski:
1. SRD „Zubatac“ Zadar 2 – GORDANA SIKIRIĆ i NIKOLINA KOTLAR
2. PŠRK „Stobreč“ Stobreč – ŽELJKA MARKOVIĆ i ANA VUČETIĆ
3. ŠRK „Ičići“ Ičići - SAVA DEŠKOVIĆ i RENATA HLANUDA
13. SRD „Zubatac“ Lovran – MARINA MAVRINAC MATULJA i BRANKA BLAŽIĆ
21. ŠRK „Jadran“ Opatija - JULIJANA RUMORA i JADRANKA STERMEČKI STRELEC

Turistička zajednica Općine Lovran je sve natjecateljice nagradila prigodnim poklon torbama, dok je domaćin peharom nagradio natjecateljicu koja je ulovila najveću ribu prvenstva. Zajednički ručak uz podjelu medalja i pehara najuspješnijim natjecateljicama organiziran u lovranskom restoranu „Kvarner“. Sve natjecateljice , bile su umorne od sunca i stajanja na ičićanskim grotama , ali vesele i zadovoljne da su uspješno odradile još jednu stepenicu u natjecanjima za ovu godinu. Slijedeći nivo službenih natjecanja u ovoj kategoriji je državno prvenstvo koje će se održati ovaj vikend u Supetru na otoku Braču. Poželimo svim našim natjecateljicama ugodan boravak na Braču i uspješne ribolove, i kako vavek veli Rogi ribaru !

Ivica Škec / PodUčkun.net

Održano Međužupanijsko prvenstvo u sportskom ribolovu za seniorke - štapom s obale

Više sa portala poduckun.net ...