[FOTO] Opatijska udruga sportske rekreacije Ad Liberos i Udruga osoba s invaliditetom grada Opatije potpisale ugovor o suradnji

Autor: Nikola Cvjetović 13.09.2023

Ovim projektom želi se pojačati inkluzija osoba s invaliditetom te im omogućiti što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena kroz razne fizičke aktivnosti koje sa sobom nose mnoge dobrobiti.

Opatija - Projekt LiberIN nastavak je promocije sporta i sportske rekreacije za osobe sa invalidititeom kojeg provodi Udruga Ad Liberos. Osmišljen je tako da kroz razne radionice približi sport i zdrav način života osobama s invaliditetom.

- "LiberIN" je projekt na kojemu smo duže vremena radili, a sve s ciljem da bi na najzanimljiviji način u sportsko-rekreacijske aktivnosti uključili i osobe s invaliditetom i teškoćama u razvoju. Veliko mi je zadovoljstvo da je isti napokon ugledao svjetlo dana i kreće s aktivnostima ovoga četvrtka, kazala je voditeljica projekta Suzy Topić.

Ovim projektom želi se pojačati inkluzija osoba s invaliditetom te im omogućiti što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena kroz razne fizičke aktivnosti koje sa sobom nose mnoge dobrobiti. Program će voditi stručni tim trenera i fizioterapeuta, kao i zdravstvenih djelatnika.

- Bit će tu raznih sportsko-rekreacijskih radionica, terapeutskih vježbi, radionica zdrave prehrane kao i orijentacijskih kretanja u prirodi. Sve to ćemo zaokružiti višednevnim zimskim sportskim kampom kada će po prvi puta polaznici boraviti više dana u prirodi i upoznati čari planinarenja i sigurnog kretanja u šumi. Tjelesna aktivnost od iznimne je važnosti, a mi naglasak stavljamo upravo na to. Razvoj samopouzdanja, motorike, socijalizacija... samo su neke od dobrobiti koje ovaj projekt pruža. Iznimna mi je čast da je Udruga osoba s invaliditetom grada Opatije prepoznala naš radu i s punim povjerenjem krenula u ovu zajedničku suradnju. Već su se priključili rukometnim treninzima u dvorani na što su veoma pozitivno reagirali, a ovo je samo nastavak razvoja inkluzije osoba s invaliditetom u našem gradu, zaključuje Topić.

Projektom LiberIN nastavljena promocija sporta i sportske rekreacije za osobe sa invalidititeom

Više sa portala poduckun.net ...