[FOTO] Pašalić odlučio 174. Jadranski derbi

Autor: Nikola Cvjetović 07.04.2024

Pogodak Marca Pašalića iz 70. minute bio je dovoljan za minimalno slavlje i eksploziju navijačkog zadovoljstva na prepunom stadionu HNK Rijeka.

Rijeka - Nogometaši Rijeke pobjednici su 174. Jadranskog derbija! Pogodak Marca Pašalića iz 70. minute bio je dovoljan za minimalno slavlje i eksploziju navijačkog zadovoljstva na prepunom stadionu HNK Rijeka. Prekrasna riječka večer obilježena je efektnim pogotkom hrvatskog reprezentativca kojim su Bijeli sačuvali svoju prednost na vrhu prvenstvene ljestvice.

Početno ispitivanje snaga trajalo je do 18. minute kada je Pašali prvi put opasno zaprijetio, ali nije pogodio okvir Lučićevog gola. Prijetio je i Marić koji jednom nije stigao do lopte (20’), a jednom nije bio precizan (27’) kada je tukao s 20-ak metara. Do poluvremena opasnosti pred Lučićem kreirali su i Fruk, Pašalić i Selahi, ali nisu to bile situacije koje bi promijenile početni rezultat.

VIDEO

U nastavak je Rijeka ušla puno odlučnije, Pašalić, Marić i Fruk su brzo pokazali namjere Sopićeve momčadi u drugom poluvremenu, ali sve do 70. minute nije bilo uzbuđenja. A onda je Pjaca po lijevoj strani dugo vukao loptu pa tražio Fruka u gostujućem kaznenom prostoru. Ovaj je mekanim dodirom proslijedio Pašaliću koji je zakucao loptu u bliži Lučićev kut – 1:0.


Moglo je biti opasno i u 75. minuti kada je Obregonov pokušaj povratnog proigravanja blokirala obrana Hajduka. Gosti su odlične situacije imali u 76. minuti kada je Trajkovski pucao pored gola na ubačaj Perišića. U 79. pokušao je Perišić udarcem iskosa s lijeve strane, ali nije bio precizan.


Bilo je do kraja još nekoliko obećavajućih situacija s obje strane, ali utakmica je s riječke strane rutinski privedena kraju i veliko slavlje moglo je početi.

Pašalić odlučio 174. Jadranski derbi

Više sa portala poduckun.net ...