[FOTO] Patrik Uhač iz lovranskog SRD-a 'Zubatac' – novi prvak države u sportskom ribolovu za kategoriju juniora U16

Autor: Nikola Cvjetović 03.10.2023

Ovom prvenstvu prisustvovali su i pažljivo pratili sve državne juniorske reprezentativce, novi izbornik državne reprezentacije , Luka Bučević i njihov trener Dilan Mileta...

Lovran - Mladi sportski ribolovci iz SRD „Zubatac“ Lovran dokazali svoju vrhunsku kvalitetu i spremnost na upravo održanom prvenstvu države u Puli, Patrik Uhač postao je pojedinačni prvak države, a momčad SRD „Zubatac“ Lovran 1 , Patrik Uhač i Luko Pavičević momčadski prvaci države.

Na veliko zadovoljstvo njihovog voditelja i trenera Ivice Škeca, treće mjesto i brončana medalja pripala je Luki Pavičeviću iz pobjedničke momčadi SRD „Zubatac“ Lovran 1, dok je četvrti bio Mihael Andrejević iz momčadi SRD „Zubatac“ Lovran 2.
Drugi u državi je Petar Pobar iz ŠRK „Ičići“ Ičići , koji je i ove godine ponovno dokazao svoju konstantnu natjecateljsku kvalitetu. Podsjetimo da je Petar bio viceprvak države i prošle godine.

- Na ovom državnom prvenstvu nastupilo je 24 natjecatelja. Lovilo se dva dana, prvi dan sa zidane obale u novoj pulskoj marini „Polesana“, dok se drugi dan natjecanje preselilo na stijene ispod hotela „Pula“. Vrijeme, kakvo se samo poželjeti može, sunčano i bez vjetra, ribe dosta , prevladavali su fratari, pirke, lumbraci, te nešto manje arbuna, kneza i glavoća. Ulovilo se i pustilo u dva dana ukupno 833 primjeraka ribe ( u prosjeku 17 komada ribe po natjecatelju ), ukupne težine 32,723 kg, a najveću ribu ulovio je Porečan Mauro Tubaković, lumbraka od 218 grama. Natjecanje je do zadnjih minuta bilo izuzetno napeto i neizvjesno, plasmani nakon prvog natjecateljskog dana toliko su se promijenili drugi dan, da se pitanje prvaka države, kao i ostalih plasmana nije znalo do zadnje izvagane ribice, kazao nam je Ivica Škec, iz SRD-a „Zubatac“.

Glavna sutkinja natjecanja bila je naša Opatijka – gospođa Julijana Rumora , dok je delegat Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru bio gospodin Mihovil Petrinović iz Zagreba. Zahvaljujući vodstvu natjecanje i svim pomoćnim sucima u sektorima , natjecanje je održano u pravoj sportskoj i prijateljskoj atmosferi, a svi ti mladi ribari su pokazali kao se treba ponašati mladi sportaš.

Domaćinu, KŠR „Uljanik“ Pula, treba odati priznanje na odličnoj organizaciji i gostoprimstvu. Nakon prvog natjecateljskog dana organizirali su ručak u svojim prostorijama za sve natjecatelje i njihove pratioce , a nakon ručka posjet prekrasnom pulskom akvariju.

Ovom prvenstvu prisustvovali su i pažljivo pratili sve državne juniorske reprezentativce, novi izbornik državne reprezentacije , Luka Bučević i njihov trener Dilan Mileta.

Rezultati: POJEDINAČNO :
1. PATRIK UHAČ SRD „Zubatac“ Lovran 1
2. PETAR POBAR ŠRK „Ičići“ Ičići
3. LUKO PAVIČEVIĆ SRD „Zubatac“ Lovran 1
4. MIHAEL ANDREJEVIĆ SRD „Zubatac“ Lovran 2
5. ALEX SARŠON SRD „Kantrida“ Rijeka 1
6. NINA GAVRIĆ SRD „Kantrida“ Rijeka 2 ……

Rezultati : MOMČADSKI
1. SRD „Zubatac“ Lovran 1 PATRIK UHAČ i LUKO PAVIČEVIĆ
2. SRD „Kantrida“ Rijeka 1 ALEX SARŠON i ANTONIJO GRŠKOVIĆ
3. SRD „Tunera“ Jadranovo ANTONIO REK i LEON BRNIĆ
4. SRK „Galeb“ Raša FRAN BAĆAC i DOMINIK MIKULJAN
5. SRD „Zubatac“ Lovran 2 MIHAEL ANDREJEVIĆ i ANTONIO BLAŽIĆ
6. SRD „Zubatac“ Zadar STIPE BANIĆ i DINKO KLARIĆ ….

Za desetak dana šest naši juniorski reprezentativci putuju u Nizozemsku, gdje će na pješčanim plažama sjevera odmjeriti snage sa ostalim reprezentacijama svijeta.Poželimo im puno uspjeha na ovom nastupu i kao uvijek jedni veli Rogi ribaru !

Patrik Uhač iz SRD „Zubatac“ Lovran – novi prvak države u sportskom ribolovu za kategoriju juniora u16

Više sa portala poduckun.net ...