[FOTO] Petar Pobar iz ŠRK 'Ičići' pojedinačni, Antonio Blažić i Mihael Andrejević iz lovranskog SRD 'Zubatac', momčadski viceprvaci na Međužupanijskom prvenstvu u Zadru

Autor: Portal Poduckun 20.09.2023

Prošlogodišnji viceprvak države, Petar Pobar iz ŠRK „Ičići“, dokazao je još jednom svoju konstantnu kvalitetu i odličnu formu osvojenim drugim mjestom u pojedinačnoj konkurenciji.

Lovran / Zadar - Protekli vikend u Zadru je održano međužupanijsko prvenstvo u sportskom ribolovu za kategoriju juniora do 16 godina. Lovilo se dva dana sa zidane obale u novoj zadarskoj luci Gaženica. Nastupilo je 48 najboljih mladih ribolovaca iz cijele Hrvatske. Boje Liburnije branili su Petar Pobar iz ŠRK „Ičići“ , Iva Landeka iz ŠRK „Jadran“ Opatija , Adrijan Pogorelić iz ŠRD „Preluk“ Matulji, te četiri Lovranca, Luko Pavičević, Patrik Uhač, Mihael Andrejević i Antonio Blažić iz SRD „Zubatac“ Lovran 2.

Lovilo se po sistemu „ulovi i pusti“ ali uz dodatak novih pravila ribolova, priznavala se svaka ulovljena riba, ispod 12 cm dužine - svaki primjerak 1 bod, preko 12 cm svaki gram 1 bod. Ulovilo se i pustilo ukupno 1679 primjeraka ribe ukupne bodovane težine 37,194 kg.

Prvi dan najbolji je bio Mihael Andrejević iz SRD „Zubatac“ Lovran sa 1436 bodova, dok je drugi dan najviše bodova osvojio Nikola Kosić iz ŠRK „Lovrata“ Krk sa 1568 bodova. Prvog dana najbolja je bila momčad SRD „Zubatac“ Lovran 2 , Mihael Andrejević i Antonio Blažić , dok je drugi dan pripao prvoj momčadi SRD „Zubatac“ Lovran , Luki Pavičeviću i Patriku Uhaču.

Do zadnjeg trenutka bilo je vrlo napeto i neizvjesno, ali nakon obračunatih dvodnevnih rezultata i velikih promjena u pojedinačnim plasmanima, pokazalo se da su najuspješniji bili natjecatelji, koji su bili prvi u svom sektoru oba natjecateljska dana.

Prošlogodišnji viceprvak države, Petar Pobar iz ŠRK „Ičići“, dokazao je još jednom svoju konstantnu kvalitetu i odličnu formu osvojenim drugim mjestom u pojedinačnoj konkurenciji.
U momčadskoj konkurenciji najbolji su bili natjecatelji SRD „Kantrida“ Rijeka , Alex Saršon i Antonio Gršković, dok su drugo mjesto osvojili Mihael Andrejević i Antonio Blažić iz SRD „Zubatac“ Lovran.

Rezultati – pojedinačno :
1. NIKOLA KOSIĆ ŠRK „LOVRATA“ KRK
2. PETAR POBAR ŠRK „IČIĆI“ IČIĆI
3. STIPE BANIĆ SRD „ZUBATAC“ ZADAR
7. ANTONIO BLAŽIĆ SRD „ZUBATAC“ LOVRAN
10. MIHAEL ANDREJEVIĆ SRD „ZUBATAC“ LOVRAN
16. LUKO PAVIČEVIĆ SRD „ZUBATAC“ LOVRAN
21. PATRIK UHAČ SRD „ZUBATAC“ LOVRAN
22. ADRIJAN POGORELIĆ ŠRK „PRELUK MATULJI
30. IVA LANDEKA SRK „JADRAN“ OPATIJA

Rezultati – momčadski :
1. SRD „KANTRIDA“ RIJEKA - ALEX SARŠON i ANTONIO GRŠKOVIĆ
2. SRD „ZUBATAC“ LOVRAN - MIHAEL ANDREJEVIĆ i ANTONIO BLAŽIĆ
3. SRD „ZUBATAC“ ZADAR - STIPE BANIĆ i DINKO KLARIĆ

Domaćin ovog natjecanja SRD „Zubatac“ Zadar, glavni sudac, delegat HSSRM-a i svi pomoćni suci su vrlo korektno odradili svoj zadatak, zona ribolova bila je odlično dostupna i sa iznenađujuće dosta ribe. Slijedeća stepenica u sustavu naših natjecanja je državno prvenstvo , koje će se održati za dva tjedna Puli. Poželimo svim našim natjecateljima puno uspjeha , puno medalja i pehara i jedni veli ROGI RIBARU !!!

Ivica Škec / PodUčkun.net

Petar Pobar iz ŠRK „Ičići“ pojedinačni, a Antonio Blažić i Mihael Andrejević iz SRD „Zubatac“ Lovran, momčadski viceprvaci na Međužupanijskom prvenstvu u Zadru

Više sa portala poduckun.net ...