[FOTO] Poražen i Karlovac: Važna i zaslužena pobjeda Opatijaca

Autor: Radovan Trinajstić 10.05.2024

Veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku teksta...

Rijeka - Važna i zaslužena pobjeda Opatijaca čime su učinili značajan iskorak u osvajanju prvenstva. Utakmica nije bila lijepa za gledati kao da su obje ekipe pod dojmom važnosti utakmice više mislili kako ne primiti pogodak, a ne ga dati. To se posebno odnosilo na prvi dio utakmice u kojoj nije bilo ozbiljnijih akcija pred oba gola. Gosti su više imali posjed lopte, a domaćin čvrsto i organizirano pratio igru i rezultat. U 19' igrač Karlovca Ribar dobro se ubacio iza leđa domaće obrane , ali vratar Prskalo pravovremenim istrčavanjem onemogućio postizanje pogotka. Nešto slično zbilo se i u 33' kada dobro postavljeni Viduka s ruba kaznenog prostora uspio prebaciti istrčalog Prskala, ali se greda spriječila u postizanju pogotka.

Opatijci tek u 40' iz slobodnog udarca ozbiljno su priprijetili gostima. Snažnim i preciznim prizemnim udarcem s 18 metara Kožić dobro je zagrijao dlanove vratara Markovića koji požrtvovnim padom uspio spriječiti ulazak lopte u gol. Nastavak ne donosi promjene u načinu igre obje ekipe. Stekao se dojam da akteri utakmice očekuju nečiji kiks da postigao pogodak. Ključni trenutak utakmice po domaćina zbio se u 77' . U trenucima kada je veći dio igrača gostiju bio na polovici domaćina, dobro posluženi Pejanović na sredini terena glavom spušta loptu na nogu Ajayija koji u svom karakterističnom trku po lijevoj strani iako praćen od svog čuvara ulazi u kazneni prostor Karlovca gdje preciznim i prizemnim udarcem pogađa suprotni kut kraj istrčalog vratara Markovića. Svi napori i neorganizirani napadi gostiju do kraja utakmice bivaju osujećeni borbenom i požrtvovnom igrom Opatijaca koji zasluženo dočekuju kraj utakmice uzdignutih ruku i dugim aplauzom svojih vjernih navijača.

OPATIJA. : KARLOVAC 1919. 1:0 ( 0 : 0 )
RIJEKA - Igralište Kantrida, gledatelja 500 , sudac Oliver Romić (Osijek) 6,5 , pomoćnici Kontrec i Vuletić (oba Osijek)
Strijelac. 1:0. Ajayi. 77'
Žuti kartoni Pozderac i Malinić (oba Opatija) Međimorec (KARLOVAC)

OPATIJA - Prskalo 7 , Pozderac 6,5 , Graf 6,5, Iskrić 6 od 90'+1 Tadić /, Ajayi 7 od 80' Johnson Marshall /, Kožić 6,5 , Malinić 6, Čulina 6 od 62' Lagumdžija 6 , Furijan. 6 od 69' B. A. Bogolin 6, Marić 6,5 , Žabec 6,5 od 69' Pejanović 6,5
Trener Zoran Bogolin

KARLOVAC 1919 - Marković 6 , Stepinac 6, Utrobičić 6 , Ribar 6,5 od 83' Budimir /, Paracki 6,5 , Krstanović 6,5 , Zavalić 6 , Kurečki 6 , Međimorec 6 od 83' Ereiz / , Matiazh 6,5 , Viduka 6 od 64' Stanić 6
Trener Igor Pamić

Važna i zaslužena pobjeda Opatijaca protiv Karlovca

Više sa portala poduckun.net ...