[FOTO] Pripremna utakmica između Rijeke i Celja završila neriješeno

Autor: Portal Poduckun 25.03.2023

Oba kluba ostvarila su po jedan pogodak, Obregon u 64' i Kouter u 84'.

Rijeka - Nogometaši Rijeke remizirali su protiv slovenskog Celja 1:1 u pripremnoj utakmici odigranoj na stadionu HNK Rijeka.

Bila je to utakmica u kojoj su bijeli zaslužili puno više od remija, izabranici Sergeja Jakirovića dominirali su kroz utakmicu stvorivši veliki broj prilika, dok su gosti realizirali praktički jedinu priliku koju su stvorili u smiraju utakmice.

Rijeka je djelovala rastrčano i angažirano i uz malo mirnoće u završnici još je nekoliko lopti moglo završiti u mreži slovenskog prvoligaša. U redovima Rijeke od prve minute svoje mjesto dobio i junior Borna Panić kojega je na poluvremenu zamijenio Boris Mikloš.

U šestoj minuti Grgić je na desnom boku izborio slobodan udarac na rubu kaznenog prostora. Panić je izveo slobodan udarac i nedostajalo je malo preciznosti da udarcem u bliži kut iznenadi vratara Celja.

Samo minutu kasnije Rijeka je imala odličnu priliku. Grgić je presjekao loptu i u odličnoj kombinaciji s Obregonom otvorio sjajnu priliku napadaču Rijeke, ali udarac je otišao pored gola. situaciju.

Rijeka je nastavila s opasnim akcijama po desnom boku. U 14. minuti Grgić je odlično ubacio, Djouahra je ostao sam u kaznenom prostoru, ali udarac glavom nije bio precizan.

Aplauz riječke publike zaslužio je i Adrian Liber za odličan prodor u 15. minuti, ali veznjak Rijeke zaustavljen je na ulazu u kazneni prostor.

Rijeka je nastavila s odličnom igrom, Grgić je u 19. minuti savršeno poslužio Obregona koji je ostao u matnoj situaciji, ali udarac je otišao preko grede.

U 22. minuti na scenu je stupio Mato Stanić koji je izveo slobodan udarac s 22 metra. Veznjak Rijeke gađao je vratarev kut i lopta je prošla uz vratnicu.

Igra se nakon tog trenutka malo razvodnila, u 31. minuti Goda je ubacio s lijevog boka, obrana Celja kratko je odbila loptu do Djouahre čiji je udarac s 15 metara zapeo u bloku i u visokom luku otišao preko grede.

Slična akcija uslijedila je u 36. minuti. Ovoga puta Grgić je ubacio s desne strane, obrana Celja je odbila do Libera. Veznjak Rijeke smirio je loptu i potegnuo, ali udarac je još jednom zapeo u bloku.

Prvi dio Rijeka je okončala udarcem Libera (43′) s dvadesetak metara, te lijepim prodorom Grgića (44′) koji je ovoga puta ušao u kazneni prostor i lijepo pucao ljevicom, ali opet je nedostajalo malo preciznosti.

Rijeka je i drugi dio otvorila odlično, u 54. minuti Liber je sjajno ubacio s lijeve strane, a silovit udarac raspoloženog, ali i nepreciznog Djouahre, otišao je preko gola.

U 60. minuti uslijedila nova brza akcija Rijeke, Liber je u završnici ostavio loptu za Djouahru čiji udarac nije bio precizan.

Rijeka je zasluženo stigla do vodstva u 64. minuti. Grgić je po tko zna koji put probio desnu stranu i odlično ubacio, a Obregon je poentirao udarcem glavom – 1:0.

U 73. minuti Djouahra je još jednom probao s ruba kaznenog prostora, ali udarac je još jednom otišao uz vratnicu, dok je u 78. minuti bila ista meta, isto odstojanje i novi udarac Djouahre, koji je ponovo bio za malo neprecizan.

I onda su, nakon velikog pritiska Rijeke, gosti izjednačili. Nakon jedne gužve u kaznenom prostoru Rijeke, Kouter je ostao sam na osam metara i rutinski poentirao – 1:1.

Dan nogometaša Rijeke najbolje je sumiran u 90. minuti. Nakon nove sjajne minijature Djouahre, njegov udarac su ukrotili vratar Celja uz pomoć vratnice.

Uskoro donosimo foto-galeriju...

Pripremna utakmica između Rijeke i Celja završila neriješeno

Više sa portala poduckun.net ...