[FOTO] Proglašeni najbolji relijaši 2021.godine: Prodanu i Katiću Zlatna kaciga HAKS-a

Autor: Miroslav Krpan 26.11.2022

Proglašenju se odazvala većina najboljih - zajednička fotka za sjećanje na rally sezonu 2021.(snimio M.Krpan)

Svečanost dodjele priznanja najuspješnijima u rally sezoni 2021.godine održana u Domu kulture Čavle

Čavle – Svaka automobilistička disciplina ima svoje junake pojedine sezone, a u raspisu Prvenstva Republike Hrvatske u auto rallyu, tijekom 2021.godine posebno su se istakle dvije posade koje su osnovom svojih rezultata stekle status državnih prvaka.

MARSEL KATIĆ (AK Opatija Motorsport) sa Zlatnom kacigom HAKS-a (snimio M.Krpan)

Svečanost hrvatskog auto i karting saveza, te Odbora za autosportove za najuspješnije sudionike Prvenstva Republike Hrvatske i Međunarodnog zonskog prvenstva Hrvatske za prošlu godinu, uz domaćinstvo AK Poreč motorsport, održano je u Domu kulture Čavle. Najuspješnije vozače i vozačice, kao i predstavnike klubova, u ime predsjednika HAKS-a i Upravnog odbora pozdravio je, uz srdačne čestitke, član UO HAKS-a Miroslav Krpan, a zaslužena priznanja dobitnicima su uručili Vjekoslav Čičko, zamjenik predsjednika HAKS-a, Ivana Cvitan Polić, načelnica Općine Čavle i Sanjin Paro, član OAS-a HAKS-a.

Ekipe PH rally 2021.godine - ponosni predstavnici tri najbolja kluba (snimio M.Krpan)

Naslov državnih prvaka u klasi 2 pripao je buzetsko-zagrebačkoj posadi AK Opatija Motorsport Viliam Prodan – Zoran Raštegorac, dok je u klasi 4 do novog naslova stigla još jedna posada opatijskog kluba Marsel Katić – Denis Rubinić. Prodanu i Katiću 2021. godina bila je izuzetno uspješna obzirom da su za višestruko osvajanje titule prvaka osvojili prestižno priznanje Zlatnu kacigu HAKS-a. Prodan se prvakom upisao 2012.,2014.,2016.,2019. i 2021.godine, dok je Katić to riješio trostrukim uzastopnim uspjehom od 2019. do 2021.godine.

Priznanja za najbolje u Grupi S2 klase 5 PH 2021.godine (snimio M.Krpan)

U ukupnom poretku PH, poslije pet održanih rallya (Zagreb, Kumrovec i Poreč, te Železniki i Idrija u Sloveniji), pobjednici su bili Prodan i Raštegorac, ispred Mađara Janosa Szilagyija i Alexandre Varadi (AK Delta Sport), te Martina Ravenščaka i Tomislava Tomaškovića (AKK Sveta Nedelja), što je identičan poredak i klase 2.

Predstavnici dva od tri organizatora s zasluženim priznanjima za 2021.godinu (snimio M.Krpan)

U klasi 3 pobjeda je pripala Tomasu Hrvatinu (AK Rijeka) i suvozaču Đaniju Simčiću (AK Opatija Motorsport), ispred posada Eris i Marko Marotti (AK Opatija Motorsport), te Damjana Belića (AKK DS Racing Prelog) i Lane Sutlović (AKK Sveta Nedelja). Klasu 4 na drugom su mjestu zaključili Saša Horvat (AK Zagorje) i Damir Boc (AK Delta Zagreb), ispred Kristijana Levaka (Delta) i Jeannette Kvick.

Tek polovičan odaziv najboljih klase 5 PH 2021.godine -Šebalj,Lončarić i Vojvodić (snimio M.Krpan)

EKIPNI TRIJUMF AK OPATIJA MOTORSPORT

U klasi 5 priznanja su pripala pobjednicima Nenadu Lončariću i Tajani Vojvodić-Pinky (AKK Sveta Nedelja), za dugo mjesto posadi AKK Sveta Nedelja Juraju Šebalju i Ivanu Pogačiću, dok su treći bili Luka Dančulović i Mario Bahorić iz AK Delta.

U okviru klase 5 boduju se i nagrađuju još dvije grupe, a priznanja su zaslužili: Grupa S1 1.Branko Jemrić (AK AD Astra Kastav) i Aleksandar Radovčić (AK Prorace Sv.Lovreč),2.Lari Matošević (Prorace) i Mislav Žugaj (Sveta Nedelja), 3. Emanuel Iđaković (Sveta Nedelja) i Saša Crnec (AD Astra), a u Grupi S2 1.Dančulović-Bahorić, 2.Sanjin Prodan (AK Buzet Autosport)-Doris Labinjan (Prorace), 3.Nenad Hrvatin (Prorace) i Ivan Pavlović (Delta). Najuspješnije suvozačice sezone bile su Alexandra Varadi,Jeannette Kvick i Lana Sutlović, a u juniorskoj konkurenciji Martin Ravenščak, Tomislav Jeffrey Jemrić (AD Astra) i Lari Matošević.

Najbolji Grupe S1 klase 5 PH 2021.godine (snimio M.Krpan)

Ekipnu pobjedu ostvarile su posade Autokluba Opatija Motorsport ispred AKK Sveta Nedelja i AK Delta Sport Zagreb.

Za organizaciju natjecanja u okviru PH posebna priznanja i zahvale primili su predstavnici AK Delta Sport, AK Delta Zagreb i AK Poreč Motorsport.

U konkurenciji Međunarodnog zonskog prvenstva Hrvatske u 2021.godini najbolje posade u ukupnom poretku bile su: Rok Turk i Viljem Ošlaj (AMD Gorica, Slovenija), Marko Grossi i Tada Berlot (AKG-Race Primorska, Slovenija), te Viliam Prodan i Zoran Raštegorac (AK Opatija Motorsport). U klasi 2 slavili su Slovenci Grossi-Berlot, a u preostalim klasama, uz hrvatsko prvenstvo, tri su naše posade ostvarile pobjede i u MZPH.

Miroslav KRPAN

Više sa portala poduckun.net ...