[FOTO] Rijeka i Triestina remizirali u pripremnoj utakmici

Autor: Nikola Cvjetović 18.11.2023

Veliku fotogaleriju s utakmice pogledajte u nastavku...

Rijeka - Nogometaši Rijeke i Triestine odigrali su 1:1 u pripremnoj utakmici odigranoj na Rujevici. U današnjem ogledu momčad iz talijanske Serie C predstavila se u dobrom izdanju, a Rijeka je stvorila nekoliko dobrih prilika kroz utakmica koje na kraju nije realizirala. Rijeka je utakmicu otvorila prilikom u drugoj minuti. Čabraja je ubacio, Obregon je bio u dobroj situaciji, ali udarac glavom pogodio je Rizza i lopta je otišla u korner.

U petoj minuti Fruk se izborio za loptu na desnoj strani kazneno prostora i gurnuo za Veiga. Uslijedio je snažan udarac ljevicom koji se pretvorio u oštar ubačaj i malo je nedostajalo da ga Radeljić na drugoj vratnici pospremi u mrežu. U devetoj minuti Čabraja je odlično ubacio, Malomo je u zadnji čas izbio ispred Obregona.

Već u idućoj minuti, nakon brzog kornera, Ilinković je ubacio s desne strane, Veiga je bio najbrži, ali vratar Agostino odličnom reakcijom sačuvao je mrežu. Triestina je odgovorila u 16. minuti. Adorante je lijepo odigrao za Gunduza koji je ubacio s desne strane kaznenog prostora, ali udarac Finotaa otišao je pored gola.

Kao da to nije bilo dovoljno upozorenje, gosti su poveli u 24. minuti. Nakon odličnog ubačaja Morettija s lijeve strane, Adorante je ostao sam u kaznenom prostoru i poentirao glavom – 0:1. Rijeka je krenula po izjednačujući gol, ali udarci Yansanea i Fruka s distance u iduće dvije minute nisu bili precizni. Triestina je i dalje bila opasna, u 27. minuti Pavlev je pobjegao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, ali njegov udarac obranio je Zlomislić. Triestina je blizu gola bila u 38. minuti, novi ubačaj s desne strane, Adorante je dočekao loptu u kaznenom prostoru i odlično pucao ljevicom, greda je ovoga puta spasila Rijeku.

Bijeli su uzvratili minutu kasnije, Čabraja je odlično izveo slobodan udarac s desne strane sa 17 metara, a greda je ovoga puta bila na strani Triestine. Nakon brzo izvedenog kornera, Grgić je pucao s distance, a Agostino je i ovoga puta dobrom reakcijom sačuvao mrežu. U 41. minuti Čabraja je još jednom sjajno ubacio, Grgić je probao je smiriti loptu pred golom Triestine, ali vratar Agostino je bio brži. Rijeka je dobro krenula u drugo poluvrijeme. U 47. minuti Veiga je odlično ubacio, Grgićev udarac otišao je preko grede.

I onda je minutu kasnije stigao gol. Rijeka je izborila slobodan udarac, Čabraja je odlično potegnuo i pogodio – 1:1. U 52. minuti Janković je lijepo prošao po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor, ali udarac nije bio precizan. U 71. minuti Rijeka je izborila novi slobodan udarac na 18 metara, Čabraja je još jednom odlično pucao i lopta je prošla uz vratnicu.

Rijeka i Triestina remizirali u pripremnoj utakmici

Više sa portala poduckun.net ...