[FOTO] Rijeka izjednačila protiv Elfsborga na kraju prvog poluvremena!

Autor: Marina Pauletić 08.08.2024

Za Rijeku je zabio Galešić!

Rijeka – Danas se na Rujevici igra prva utakmica trećeg kola UEFA Europske lige Rijeka – Elfsborg. Nakon što su Šveđani poveli, Rijeka je uspjela izjednačiti u nadoknadi prvoga poluvremena pa je trenutni rezultat 1:1.

Opasan napad Rijeke i ubačaj Čabraje u 4' minuti, ali obrana Elfsborga odbila je u korner. Janković je ubacio iz kuta, Smolčić na prvoj vratnici pucao glavom, no lopta je otišla pored gola. Četiri minute kasnije žuti karton dobio je Abdullai zbog simuliranja. U 10' minuti Ivanović je izborio prostor za udarac na desnoj strani i dobro gađao prizemno, ali Pattersson je odbio njegov pokušaj. Rijeka ima inicijativu, slijedi akcija po desnoj strani u 12' minuti i ubačaj Smolčića odbijen u korner. Dvije minute kasnije Abdullai je pucao iskosa s desne strane, ali Zlomislić je bio dobro postavljen.

Nakon osam minuta Ivanović osvaja loptu na desnoj strani i proigrava Pašalića koji je s 15-ak metara iskosa gađao suprotni kut, međutim nije bio precizan. U 24' minuti Šveđani zabijaju za 0:1, pucao je Abdullai koji je natrčao na loptu i pogodio iza Zlomislića.

U 27' minuti Čabraja je pucao s 20-ak metara nakon kornera, ali njegov je udarac išao ravno u vratara. Minutu kasnije A. Zeneli je izašao pred Zlomislića iskosa s desne strane, no srećom nije bio precizan u završnici. Odmah zatim Ivanović je dobio dubinsku loptu i potegao s 18 metara, ali gostujući vratar lijepom paradom odbio je u korner. Baldursson dobiva žuti karton zbog grubog starta, nakon njega Holmen pa Pašalić. Igrale su se tri minute sudačke nadoknade, a onda izjednačenje!

Pašalić je potegao iz slobodnog udarca, gostujući vratar kratko odbio loptu, pa u nastavku akcije Janković po lijevoj strani ušao u kazneni prostor i pronašao Galešića na vrhu peterca. Branič je postavio nogu i skrenuo loptu za izjednačenje.

NK Rijeka vs. Elfsborg

Više sa portala poduckun.net ...