[FOTO] Rijeka pobijedila Neretvanca i izborila mjesto u 1/8 finala SuperSport Hrvatskog kupa

Autor: Marina Pauletić 18.09.2024

Prvi je pogodak Rijeka postigla u 10' minuti.

Rijeka – Danas su nogometaši Rijeke na Rujevici odigrali utakmicu 1/16 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Neretvanca iz Opuzena. Iako je Neretvanac domaćin utakmice te se ona trebala igrati u Opuzenu, iz sigurnosnih razloga odlučeno je da se utakmica ipak igra u Rijeci. Rijeka je pobijedila s dva gola razlike, rezultatom 1:3.

Uoči početka utakmice sportski direktor Rijeke Darko Raić Sudar i njegov pomoćnik Antonini Čulina uručili su prigodne darove predsjedniku NK Neretvanac Matku Babiću i sportskom direktoru Kristijanu Soče.

Prvi je pogodak Rijeka postigla u 10' minuti – napravljen je višak na desnoj strani, Bogojević je uputio prizemni ubačaj na vrh peterca, a Andrić postavio nogu za 0:1 te tako postigao prvi gol u dresu Rijeke. Četiri minute kasnije Pašalić je pokušao ubaciti iz slobodnog udarca, iskosa s desne strane, no lopta je otišla ravno u ruke Maslaća. Pokušao je potom i Fruk s 20-ak metara, ali nakon lijepog driblinga njegov je udarac otišao zamalo pored gola.

U 23' minuti lijepa kontra Rijeke preko Pašalića i Fruka koji je na drugoj vratnici pronašao Djouahru, međutim njegov je udarac otišao preko gola. Sedam minuta kasnije Rijeka ima posjed i incijativu, ali sada je praktički ni iz čega Neretvanac pripremio dobru priliku za Bajkušu koji je sa 16 metara pucao pored gola. U 32' minuti drugi gol Rijeke. Fruk je sjajnom dubinskom loptom pronašao Pašalića koji je izašao sam pred suparničkog vratara i rutinski poentirao.

U 36' minuti Andrić je proigrao Djouahru koji je iskosa s lijeve strane izašao pred vratara i pucao ravno u njega. U nastavku akcije Goda je ubacio za Andrića koji je pucao iz voleja s ruba kaznenog prostora zamalo pored vratnice. U 40' Andrić i Fruk su sjajnom akcijom pripremili zicer Djouahri koji nije dobro primio loptu. Četiri minute nakon Janković je ubacio s lijeve strane na drugoj vratnici gdje je Djouahra iz teške pozicije pucao preko gola. Prvo poluvrijeme završava rezultatom 0:2.

U drugom poluvremenu umjesto Pašalića, Andrića i Jankovića na travnjaku su Rukavina, Perica i Gojak. Odmah na početku pripremili su lijepu situaciju za Djouahru koji je iskosa s desne strane pucao u vanjski dio mreže. U 51' minuti jedna svijeća Fruka došla je do Rukavine na 15-ak metara iskosa na lijevoj strani. Uslijedio je udarac isprve koji je otišao tik iznad grede. U 60' minuti slijedi treći gol Rijeke. U nastavku akcije nakon udarca iz kuta Fruk je ubacio na drugu vratnicu, Perica glavom pogodio gredu, a odbijenu loptu kapetan Radeljić poslao iza vratara Neretvanca.

Rijeka je na travnjaku imala još nekoliko izmjena, a u 83' minuti stigao je i prvi pogodak Neretvanca. Krešimir Medić je potegao s više od 20 metara i pogodio malu mrežu Josipa Posavca.
Igrale su se tri minute sudačke nadoknade. Pobjedom protiv Neretvanca Rijeka je izborila mjesto u 1/8 finala SuperSport Hrvatskog kupa u kojem će 30. listopada igrati protiv Bednje iz Beletinca.

Rijeka pobijedila Neretvanca i izborila mjesto u 1/8 finala SuperSport Hrvatskog kupa

Više sa portala poduckun.net ...