[FOTO] Rijeka pobjedila Bednju, Pašalić dvaput i Butić za plasman u četvrtfinale

Autor: Nikola Cvjetović 22.10.2024

Gosti su zahvaljujući sjajnom vrataru Galošiju “preživjeli” prvo poluvrijeme s čistom mrežom.

Rijeka - Nogometaši Rijeke pobijedili su Bednju iz Beletinca rezultatom 3:0 i plasirali se u 1/4 finale SuperSport Hrvatskog kupa. Otrpilike sat vremena trebalo je Bijelima da slome otpor organiziranih gostiju koji su se kvalitetno branili. Doduše, samo zahvaljujući sjajnom vrataru Galošiju “preživjeli” su prvo poluvrijeme s čistom mrežom. Ipak, u nastavku je Rijeka podigla razinu igre točno koliko je trebalo za rutinski plasman u idući krug natjecanja. Dva poteza Marca Pašalića i jedan Šimuna Butića bili su dovoljni za otvoriti vrata četvrtzavršnice za koju će suparnika odrediti ždrijeb.

U 17. minuti Galoši je ispod grede izvukao udarac glavom Majstorovića nakon kornera, minutu kasnije isti je ishod bio nakon pokušaja Smolčića, a vratar Bednje izašao je kao pobjednik i iz situacije u 19. minuti kada je Smolčić prizemno pucao iskosa s desne strane, ali nije pogodio cilj. U 21. minuti Majstorović je u nastavku akcije nakon slobodnog udarca pucao preko gola, pa u 22. minuti ponovo je Galoši sjajnom paradom na udarac Gojaka s 18 metara sačuvao nulu u svojoj mreži. Mogla je Rijeka do poluvremena doći u vodstvo i preko Fruka (32’), Perice (36’) i Čabraje (41’), ali ili je nedostajalo malo preciznosti ili je Galoši bio dobro postavljen.

Nastavak je odmah na početku ponudio solidan pokušaj Fruka koji je otišao preko gola, pa desetak minuta ničega sve do 58. minute i jednog udarca Čabraje s lijeve strane kojeg je obrana Bednje skrenula u korner. Iz tok udarca iz kuta Majstorović je pucao preko gola (a prethodno netko od igrača Bednje igrao rukom, ali nije bilo kaznenog udarca).

Ipak, Rijeka je povela u 59. minuti jednostavnom akcijom. Rukavina je prošao lijevom stranom i lijepo ubacio na drugu vratnicu, a Pašalić se naklonio i glavom pogodio kut – 0:1.

Iz iduće opasne akcije Rijeka je pogodila za 0:2 u 62. minuti. Napad kroz sredinu doveo je loptu do Čabraje, ovaj ostavio Pašaliću koji je s 20-ak metara pogodio sam kut 0:2.

Ubrzo je zbog ozljede izašao Andrić, u prvom poluvremenu ozljedu je prijavio i Smolčić, pa Bijeli do kraja više nisu forsirali. Držali su posjed, kontrolirali igru i u 90. minuti dočekali situaciju u kojoj je Dogan sjajno podvalio Butiću, a ovaj rutinski poentirao – 0:3.

Rijeka je utakmicu privela kraju bez puno potrošnje energije koja će trebati u subotu kada će na stadionu HNK Rijeka gostovati Varaždin.

Bednja – Rijeka 0:3

RIJEKA Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 2918. Sudac: Oliver Romić (Osijek). Strijelci: 0:1 Pašalić (59’), 0:2 Pašalić (62’), 0:3 Butić (90′).

BEDNJA: Galoši, Puškadija, Džijan, Žganec, Horvat (od 88’ Angelovski), Herceg (od 73’ Pavlina), Kulji, Hojski, Geljić (od 88’ Banić), L. Bosilj (od 48’ Da SIlva), Vesenjak.

RIJEKA: Zlomislić, Smolčić (od 45’ Bogojević), Galešić, Majstorović, Čabraja, Selahi, Gojak, Pašalić (od 69’ Butić), Fruk (od 69’ Ilinković), Rukavina, Perica (od 46’ Andrić, od 66’ Dogan).

Rijeka pobjedila Bednju, Pašalić dvaput i Butić za plasman u četvrtfinale

Više sa portala poduckun.net ...