[FOTO] Rijeka poražena u finalu kupa

Autor: Nikola Cvjetović 26.05.2022

Splićani su osvojili sedmi kup, dok Rijeka u vitrinama ima šest pokala pobjednika kupa.

Split - Nogometaši Rijeke poraženi su od Hajduka 1:3 u finalu Kupa Hrvatske. Rijeka nije uspjela i sedmi put osvojiti Rabuzinovo sunce od hrvatske samostalnosti.

Hajduk je pritisnuo na otvaranju utakmice, udarci Melnjaka (3′) i Livaje (4′) nisu predstavljali opasnost, dok je nešto opasniji pokušaj Eleza glavom (9′), otišao preko gola. I onda u 13. minuti sijevnula je kontra Rijeke. Obregon je sjajno proigrao Drmića koji je pobjegao obrani Hajduk i poentirao – 0:1! Hajduk je nastavio pritiskati, a silni ubačaji isplatili su se u 24. minuti. Nakon ubačaja iz kornera Ferro je bio najviši u skoku nakon kornera i izjednačio rezultat – 1:1.

Hajduk je blizu gola bio u 33. minuti. Sjajna lopta u prostor za Mlakara koji je pucao iz blizine, ali Prince je u posljednji trenutak blokirao udarac. Nakon novog slobodnog udarca i ubačaja pred gol Rijeke, Livaja je smirio loptu, ubacio prizemno iz okreta, a Melnjak je poentirao – 1:2. Rijeka je zatim donekle povezala konce u igru, u nekoliko navrata stigla pred gol Hajduka, a onda je uslijedio ključan trenutak.

U 41. minuti Livaja je uz aut liniju okrenuo Smolčića koji ga je povukao za dres i zaradio drugi žuti karton. Prvu opomenu zaradio je u 27. minuti zbog prigovora. Do kraja prvog dijela Elez je zaprijetio nakon novog ubačaja, ali rezultat se nije mijenjao. Ako je postojala kakva nada, ona je nestala u 56. minuti. Selahi je pogriješio i izgubio loptu pred svojim golom, Melnjak je bio najbrži i poentirao.

U 63. minuti, nakon kornera, lopta se odbila, Melnjak je ostao na metar od gola sam, ali Labrović je uspio uhvatiti loptu. U 68. minuti nova pogreška u obrani Rijeke, Livaja je izbio sam pred gol, Labrović sjajno brani. U 70. minuti nova kontra Hajduka, Čolina je izbacio Livaju, koji je zaobišao Labrovića, ali udarac je otišao preko gola.

Atraktivna utakmica u Splitu: Rijeka povela, Hajduk preokrenuo rezultat

Više sa portala poduckun.net ...