[FOTO] Rijeka upisala poraz protiv Slavena

Autor: Nikola Cvjetović 14.08.2022

Slaven je upisao pobjedu protiv Rijeke nakon 13 godina...

Rijeka - U petom kolu SuperSport HNL-a Rijeka je upisala minimalni poraz protiv Slaven Belupa. Jedini pogodak na utakmici zabio je Ante Crnac u 70. minuti koji je svojoj ekipi donio tri nova boda i drugo mjesto na tabelici, dok je Rijeci ovo drugi poraz u posljednja tri kola.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše prilika. Pokušaj voleja Halilovića (4′), udarac Djouahre (27′) na asistenciju Hodže, koji je na kraju pogodio Frigana sve su što se može izdvojiti iz prvih pola sata.

Slaven je u nekoliko navrata stigao pred kazneni prostor, ali bez opasnijih prilika. Prvi udarac bio je pokušaj Kvržića (34′) s 18 metara, kojeg je lako ukrotio Labrović.

Najbolja prilika prvog dijela stigla je u 39. minuti. Sjajan dupli pas Frigana i Bušnje, koji je odigrao petom dodavanje. Napadač Rijeke je ubacio, a lopta je došla do Djouahre koji je pucao, ali lopta je završila u bloku.

U nastavku utakmice Rijeka je veliku priliku imala u 56. minuti. Frigan je proigrao Liberau kaznenom prostoru, veznjak Rijeke “zavaljao” je Božića, ali udarac ljevicom obranio je vratar Marković.

Minutu kasnije prilika za Slaven. Hoxha je povukao kontru, uspio se izboriti za poziciju pored Krešića, a udarac je završio na vanjskoj mreži gola. Uslijedili su pokušaji Crnca (64′) i Kvržića (69′), a gol je stigao u 70. minuti. Crnac se u lijepom prodoru oslobodio za prostor, njegov udarac Galešića je dotaknuo i lopta je dobila neuhvatljivu putanju za Labrovića – 0:1.

U 82. minuti Selahi je progirao Vrančića, ali njegov udarac brani Marković. Dvije minute kasnije Vrančić je pokušao s 18 metara, ali lopta je otišla uz vratnicu. U 89. minuti posljednja prilika za Rijeku, Obregon je pobjegao obrani Slavena, ali njegov udarac prošao je uz vratnicu. Gosti su mogli do drugog gola u sudačkoj nadoknadi, Crnac je pogodio gredu.

RIJEKA: Labrović - Krešić, Pavlović, Galešić (od 73. Vrančić) - Vukčević, Selahi, Hodža, Ampem (od 38. Bušnja) - Halilović (od 46. Liber), Djouhara (od 62. Obregon) - Frigan

SLAVEN BELUPO: Marković - Tepšić, Božić, Soldo - Talys (od 61. Crnac), Kvržić, Marina, Jambor, Bosec - Žuljević (od 61. Manaj), Hoxha

Uskoro opširnije...

Rijeka upisala poraz protiv Slavena

Više sa portala poduckun.net ...