[FOTO] Rukometašice "Liburnija Opatije" u teškoj utakmici izborile pobjedu

Autor: Nikola Cvjetović 21.10.2023

Navijači rukometašica Jamnice, grupa mladića u majicama s natpisom "Pisarovački mališani", osigurali su gošćama domaću atmosferu u opatijskoj dvorani.

Opatija – Rukometašice "Liburnija Opatije" u petom su kolu Druge HRL zapad na domaćem terenu stigle do nova dva boda. Pred 80-tak gledatelja u dvorani Marino Cvetković pobijedile su Jamnicu 30:28.

Opatijke su gotovo cijelu utakmicu bile u laganoj prednosti, no gošće su im stalno puhale za vratom, konstantno ih pritiskale. Posljednji put rukometašice "Jamnice" izjednačile su u 35. minuti susreta (16:16) no pritisak i neizvjesnost zbog straha od mogućeg preokreta se osjećao do posljednjih sekunda utakmice ponajviše zato što domaće igračice nisu imale svoj dan. Nizale su brojne tehničke pogreške, vratarke nisu bile raspoložene, griješilo se i kod pucanja u naizgled sigurnim situacijama.

Iako su Opatijke igrale na domaćem terenu, grupica mladića, njih 15-tak u majicama s natpisom "Pisarovački mališani", osigurali su atmosferu u kojoj su se rukometašice Jamnice osjećale kao da igraju kod kuće. Cijelu utakmicu navijali su, pjevali, bubnjali, dok je opatijska podrška s tribina mirno promatrala utakmicu. U nekim važnijim trenucima utakmice najpribranija i najpreciznija u redovima Opatijki bila je Ema Mihalić koja je upisala osam pogodaka.

Liburnija Opatija – Jamnica 30:28 (15:13)

Opatija – Dvorana Marino Cvetković. Gledatelja: 80. Suci: Muranović i Štifanić (oba Poreč).

Liburnija Opatija: Jardas, V. Zdrinšćak, Nižić 2, Mihočka 2, Hunčak 5, Vivoda 2, Lenac, Stakorić 4, Mihalić 8, Lu. Zdrinšćak 6, Afrić, Blažić, Sinčić 1, Đukić.

Jamnica: Britvec, Burić 7, Štefanić 4, Brdovčak 4, Crnolatac, Vuković, Špišić, Šetek, Vujanić, Pejić, Mikulin 3, Vučićević 6, Koleš, Marušić, Krilčić 4.

Rukometašice "Liburnija Opatije" u teškoj utakmici izborile pobjedu

Više sa portala poduckun.net ...