[FOTO] Siniša Brkljača i Franko Krulčić osvojili tradicionalni 49. boćarski turnir "Marunada"

Autor: Radovan Trinajstić 11.10.2022

Nakon međusobnog razigravanja unutar grupe dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe nastavile su eliminacijsko natjecanje sve do finalnih utakmica.

Pobjednička ekipa...

Lovran - Tradicionalni 49. boćarski turnir "Marunada" uspješno je održan ove nedjelje u organizaciji članova Boćarskog kluba Lovran. Na turniru, koji se igrao u parovima, nastupilo je 12 boćarskih ekipa. Uz domaćina BK Lovran, koji je nastupio s dvije ekipe, igrali su još boćari Podhuma, Vargona iz Rijeke, Marinića i Sv. Jakova iz Jadranova te kao poseban gost turnira reprezentacija Hrvatske. Iz Slovenije su nastupile super-ligaške ekipe Postojna, Sežana, Ilirska Bistrica i Zabiče te iz Italije ekipa iz Muggie.

Sve utakmice su održane po lijepom sunčanom danu na lovranskom jogu, a ekipe su bile podijeljene u četiri grupe po tri ekipe. Nakon međusobnog razigravanja unutar grupe dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe nastavile su eliminacijsko natjecanje sve do finalnih utakmica. Tako je u polufinalu ekipa Lovran I pobijedila rezultatom 13:4 ekipu reprezentacije Hrvatske, a u drugom polufinalnom susretu ekipa Sv. Jakova bila je bolja od Lovran II rezultatom 9:8. U borbi za 3.mjesto na turniru nakon neizvjesne završnice Lovran II je pobijedio tijesnim rezultatom reprezentaciju Hrvatske sa 6:5.

Najbolji koštador...

Finalni susret pripao je domaćinu ekipi Lovran I koja je boljom igrom pobijedila rezultatom 12:8 ekipu Sv. Jakova iz Jadranova. Konačni plasman na turniru je sljedeći: Prva je ekipa Lovran I u sastavu Siniša Brkljača i Franko Krulčić, druga Sv. Jakov u sastavu Leon Petz i Damir Poslek, treća Lovran II u sastavu Anton Bučević i Nevio Lazarić i četvrta reprezentacija Hrvatske u sastavu Filip Klarić i Lovro Šipek.

Za najboljeg koštadora proglašen je Anton Bučević - Lovran II dok je za najboljeg izbijača na turniru proglašen je Damir Laginja iz slovenske ekipe Zabiče. Najbolji boćar lovranskog turnira je Siniša Brkljača - Lovran I. Na kraju turnira sve najbolje plasirane ekipe i pojedinci nagrađeni su od strane organizatora lijepim peharima i medaljama. Ovogodišnje održavanje turnira uklopilo se u program obilježavanja 50.godišnjice postojanja BK Lovran. Svojom sponzorskom pomoći u održavanju turnira pripomogli su Općina Lovran i njena Turistička zajednica Zajednica športskih udruga PGŽ i lovranski hotel "Excelsior".

Siniša Brkljača i Franko Krulčić osvojili tradicionalni 49. boćarski turnir "Marunada"

Više sa portala poduckun.net ...