[FOTO] Sve je spremno za oktanski spektakl na padinama Učke uz direktan online prijenos

Autor: Nikola Cvjetović 16.07.2022

Nedjeljno jutro od 8,30 sati predviđeno je za trening, a u 11 sati svečanim otvaranjem najavit će se start prve od dviju bodovnih vožnji. Oko 18 sati u Parku vozača najuspješnijima će biti uručena zaslužena sportska priznanja.

Veprinac - Sve je spremno za 8. izdanje oktanskog spektakla na padinama Učke, a 138 natjecatelja prošlo je liječnički pregled i verifikaciju. Naime, prvi dan utrke ''8. Formula driver Inter Cars Učka 2022.“ obilježen je administracijom, dok sutra kreće drugo ovogodišnje natjecanje sezone u disciplini Formula driver, svojevrsnoj kombinaciji brdskih auto utrka i autoslaloma, a sve po uzoru na natjecanja u susjednoj Italiji. U proteklih osam godina ova su se natjecanja koja se uz međunarodni HAKS Kup boduju i za prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a i Auto i karting saveza Istre, što organizacijom, što brojem sudionika, pretvorila u pravi automobilistički spektakl, utrke su to u kojima se puna pažnja posvećuje mlađim sudionicima od kojih se upravo na FD stazama mnogi prvi puta susreću s automobilističkim sportom.

Utrka se vozi na dobro znanoj dionici od Veprinca do Vele Učke, dugoj 3.800 metara, s ciljem malo niže nekadašnjeg odmarališta Ina, a duž dionice postavljeno je devet šikana, usporenja gumama pored kojih prolaze vozila. Sigurnosti svih zasigurno će doprinijeti nove zaštitne ograde na gotovo kilometar duljine staze, a kao gosti došli su studenti riječkog Tehničkog fakulteta sa svojom Formulom student.

Nedjeljno jutro od 8,30 sati predviđeno je za trening, a u 11 sati svečanim otvaranjem najavit će se start prve od dviju bodovnih vožnji. Oko 18 sati u Parku vozača najuspješnijima će biti uručena zaslužena sportska priznanja.

Prometnica od Veprinca u smjeru vrha Učke, do skretanja za ex. Ina odmaralište bit će zatvorena za javni promet u nedjelju 17. srpnja od 7 do 19 sati. Alternativni put je Tunel Učka, a prilaz do vrha Učke je s istarske strane. Ulaz za posjetitelje je besplatan, a utrke će se moći pratiti putem u direktnom televizijskom prijenosu putem platforme Novinet.tv koja objedinjuje lokalne portale (Poduckun.net, Torpedo.media, Tunera.info, Bodulija.net, Lanterna-magazin.net).

Za kraj dodajmo da su uz glavnog pokrovitelja, tvrtku 'Inter cars' utrku podržali Grad Opatija, Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, Turistička zajednica grada Opatija, tvrtke Octopus, 3t.cable, NEOprom, autolimarija Rubinić, Sekundar usluge, Pema, Puž auto, Bfactory, Martis, Auto Kras Istra, Meta, Učka Quad, Roxanich Motovun, Molo, RB Auto, Val Via Ad Litus, Becker print&promo, MS renta car, Buretić Bregi, OPG Gržinić, Automatic servis, Keramika Kos te stolarski obrt ProLes dok medijski pokrivaju regionalna platforma Novinet.hr koji uključuje portale, Poduckun.net, Torpedo.media, Tunera.info, Bodulija.net, Lanterna-magazin.net.

Sve je spremno za oktanski spektakl na padinama Učke uz direktan online prijenos

Više sa portala poduckun.net ...