[FOTO] U Mošćeničkoj Dragi održano međuopćinsko prvenstvo Liburnije za kategoriju juniora U16

Autor: Portal Poduckun 25.04.2024

U rano nedjeljno jutro na „draškin peske“ prekrasan prizor, okupile su se 23 mlade ribolovkinje i ribolovca, spremni za pravo sportsko nadmetanje.

Mošćenička Draga - Na prekrasnoj pješčanoj plaži u Mošćeničkoj Dragi održano je međuopćinsko prvenstvo klubova sportskog ribolova s liburnijskog područja za kategoriju juniora do li godina starosti. Nakon održanih klupskih prvenstava, ovo je druga stepenica u sustavu službenih natjecanja pri Hrvatskom savezu za sportski ribolov na moru. Organizator ovog natjecanja bio je Savez za sportski ribolov županije primorsko goranske, a domaćin Športsko ribolovni klub „Ičići“.

U rano nedjeljno jutro na „draškin peske“ prekrasan prizor, okupile su se 23 mlade ribolovkinje i ribolovca, spremni za pravo sportsko nadmetanje. Nastupili su juniori iz tri liburnijska kluba - SRK „Jadran“ Opatija, ŠRK „Ičići“ Ičići i SRD "Zubatac“ Lovran. Bilo je dosta friško, uz malo bure, tako da se trebalo dobro obući i opremiti. Ribolov po sustavu „ulovi i pusti“ koji traje četiri sata, ješka zadana – dagnja , lignja i mala plava riba.

Budući da nije bilo baš previše ribe, najbolje su se snašli oni iskusniji i stariji natjecatelji. Natjecanje je bilo neizvjesno do samog kraja, a ulovilo se i pustilo 164 ribe, ukupne težine 6239 grama. Najveću ribu natjecanja ulovio je aktualni državni prvak, Patrik Uhač iz SRD "Zubatac" Lovran, kokota od 168 grama.

Natjecanje se odvijalo vrlo korektno, pod nadzorom glavne sutkinje gospođe Save Dešković i opunomoćenice Saveza gospođe Julijane Rumora. Svoj zadatak su odlično odradili i pomoćni suci iz ŠRK „Ičići“. Dosta natjecatelja nastupilo je prvi puta na jednom službenom natjecanju, tako da su suci imali i onaj, vrlo bitan, edukacijski zadatak.

Pojedinačni plasmani :
1. MIHAEL ANDREJEVIĆ SRD "ZUBATAC" LOVRAN 1
2. EMILI UHAČ SRD "ZUBATAC" LOVRAN 2
3. MARIN RUBINIĆ ŠRK „IČIĆI“ 1
4. PATRIK UHAČ SRD "ZUBATAC" LOVRAN 1
5. ENDI ŠKALAMERA ŠRK „IČIĆI“ 1
6. DENI SANDALJ SRD "ZUBATAC" LOVRAN 3
7. PATRIK CINDRIĆ SRK „JADRAN“ OPATIJA 1
8. DENI GALIĆ SRD "ZUBATAC" LOVRAN 4
9. LEONARDO PAULIN ŠRK „IČIĆI“ 2
10. ANTONIO BLAŽIĆ SRD "ZUBATAC" LOVRAN ……

Momčadski plasmani :
1. SRD "ZUBATAC" LOVRAN 1 – MIHAEL ANDREJEVIĆ i PATRIK UHAČ
2. ŠRK „IČIĆI“ 1 - MARIN RUBINIĆ i ENDI ŠKALAMERA
3. SRD "ZUBATAC" LOVRAN 2 - EMILI UHAČ i ANTONIO BLAŽIĆ
4. SRD "ZUBATAC" LOVRAN 3 - DENI SANDALJ i MIHAEL BASAN
5. SRD "ZUBATAC" LOVRAN 4 - DENI GALIĆ i VAL MATULJA ……..

Hvala domaćinu ŠRK „Ičići“ i njihovom predsjedniku Luki Bučeviću na uloženom trudu i odličnoj organizaciji. Slijedeća stepenica u sustavu natjecanja je županijsko prvenstvo, koje će se održati 12.05. na obalnom području grada Cresa, a njemu će nastupiti prvih 13 natjecatelja s ovog prvenstva. Poželimo im svima dobru zabavu i kako vavek veli Rogi ribaru !
Ivica Škec / PodUčkun.net

U Mošćeničkoj Dragi održano međuopćinsko prvenstvo Liburnije za kategoriju juniora U16

Više sa portala poduckun.net ...