[FOTO] U opatijskoj sportskoj dvorani završen prvi dio projekta "Decathlon za rukomet"

Autor: Nikola Cvjetović 27.02.2023

- Ovo je tek početak. Čekaju nas još sportski kamp na Platku, ljetna škola rukometa na pijesku kojoj će se priključiti i naši predivni Smajlići. Stiže nam nakon toga i turnir, kao i rukometni treninzi za Smajliće. Cilj je da rukomet kao takav bude dostupan svima, dodala je Suzy Topić.

Opatija - U sportskoj dvorani Marino Cvetković ove nedjelje je startao projekt "Decathlon za rukomet" s turnirom u malom rukometu kojemu su se odazvale brojne ekipe iz regije. Usprkos lošem vremenu, dvoranu su napunile brojne rukometne ekipe, a njima su se pridružili i članovi Udruge osoba s invaliditetom grada Opatije - Smajlići.

- Iznimna čast nam je bila ugostiti članove Udruge osoba s invaliditetom grada Opatije, koji su već danas savladali svoje prve rukometne korake. Veliko hvala gradu Opatiji koji je iskazao neprocjenjivu podršku u razvoju ovoga projekta. Veliko nam je zadovoljstvo bilo ugostiti brojne ekipe iz regije koje su pokazale svoje prave rukometne vještine, poručila je Suzy Topić, idejna začetnica i voditeljica cjelokupnog projekta.

Podsjetimo, projekt "Decathlon za rukomet" okuplja razne generacije dječaka i djevojčica, kao i osobe s invaliditetom koje očekuje još puno raznih događaja. Isti se priključuju i školi rukometa na pijesku kao i svojim organiziranim individualnim treninzima gdje će uz osnovne elemente rukometne igre raditi na poboljšanju svoje motorike.

- Ovo je tek početak. Čekaju nas još sportski kamp na Platku, ljetna škola rukometa na pijesku kojoj će se priključiti i naši predivni Smajlići. Stiže nam nakon toga i turnir, kao i rukometni treninzi za Smajliće. Cilj je da rukomet kao takav bude dostupan svima, dodala je Suzy Topić.

U kategoriji djevojčica 2012. godišta 3. mjesto zauzele su cure iz RK Liburnija Opatija, 2.mjesto pripalo je ekipi iz Vinodola dok su zlatnu medalju uzele cure iz RK Pećina. Za najbolju petorku turnira u ovoj generaciji izabrane su: Tara Bakotić (Liburnija Opatija), Maris Car (Pećine), Franka Šandrk (Pećine), Ena Ljubobratović (Vinodol) i Eva Svetić (Vinodol).

U kategoriji djevojčica 2013. god. 1. mjesto pripalo je RK Senia 1, drugi je osvojila Škola rukometa Crikvenica, a treće Senia 2. U najbolju petorku u 2013.godištu kod djevojčica izabrane su: Leona Žganić (ŽRK Zamet), Ema Dessardo (RK Liburnija Opatija), Dora Tomljanović (ŽRK Senia), Antea Marulić (ŽRK Senia) i Lana Parač (Škola rukometa Crikvenica).

U kategoriji dječaka 2013.godišta treće mjesto uzeli su dečki iz Škole rukometa Crikvenica 1, drugi mjesto pripalo je ekipi RK Čavle, a zlatnom medaljom okitila se Škola rukometa Crikvenica 2. U najbolju petorku turnira u ovoj generaciji izabrani su: Bartol Stanić (RK Čavle), Dorijan Jurković (Škola rukometa Crikvenica), Luka Bilić (Škola rukometa Crikvenica), Marin Ahmetović (RK Adriatic) i Nikola Ribarić (MRK Kozala).

U kategoriji dječaka 2014.godište brončana medalja pripala je ekipi Škole rukometa Crikvenica 1, srebro nosi ekipa RK Čavle, dok su najuspješniji bili dečki Škole rukometa Crikvenica 2 i kući nose zlato. Najbolja petorka ovoga puta su: Frane Morić (RK Čavle), Matija Orlić (MRK Zamet), Adrian Jurić ( RK Viškovo), Deni Gajdek (Škola rukometa Crikvenica) i Franko Dragojević (Škola rukometa Crikvenica).

- Želja mi je bila uključiti sve generacije u sportske aktivnosti, pružiti mogućnost svima da se upoznaju s rukometom. Reakcije su zaista pozitivne, podrška svih klubova je neprocjenjiva, zaključila je Suzy Topić.

Foto: Foto Kurti

U opatijskoj sportskoj dvorani završen prvi dio projekta "Decathlon za rukomet"

Više sa portala poduckun.net ...