[FOTO] U sklopu „49. Lovranske Marunade“ održan 15. KUP Mića Žajica

Autor: Portal Poduckun 22.10.2024

Vrijeme je bilo prekrasno, atmosfera izuzetno vesela, a natjecanje zanimljivo i neizvjesno do samog kraja. Nastupilo je 29 ribolovaca u 15 momčadi iz 6 klubova s našeg područja.

Lovran – Prošle nedjelje u lovranskoj luci bilo vrlo živo i veselo, kada se u sklopu „49. Lovranske Marunade“ održao „15. Kup mića žajica“. Tradicionalno listopadsko druženje škola ribolova i prigodno natjecanje u sportskom ribolovu za najmlađu kategoriju – djecu do 12 godina starosti organiziralo je Sportsko ribolovno društvo „Zubatac“ iz Lovrana .

Ovo dvosatno natjecanje ima prvenstveno edukativni karakter, s namjerom da se mladi ribolovci nauče osnovnim pravilima ponašanja za vrijeme ribolova, upoznavanje s ribljim vrstama i načinima korištenja zadanih ješki. Roditelji i pratioci smiju pomagati djeci, ali isključivo u ješkanju i ako je potrebno, skidanju ribe sudice. Natjecatelj mora sam zabaciti ješku i izvući ribu.

Vrijeme je bilo prekrasno, atmosfera izuzetno vesela, a natjecanje zanimljivo i neizvjesno do samog kraja. Nastupilo je 29 ribolovaca u 15 momčadi iz 6 klubova s našeg područja. U zoni ribolova bilo je više roditelja, trenera i pratilaca nego samih natjecatelja. Lovilo se po sistemu „ulovi i pusti“ , tako da se svaki ulovljeni primjerak odmah nakon izmjere vraćao u more. Bilo je dosta posla za sektorske suce, u dva sata ulovilo se ukupno 245 primjeraka riba, vrijednih 6517 bodova.

Po završetku natjecanja, domaćin je za sve ribolovce i pratnju organizirao roštilj uz domaće slastice. Svaki sudionik Kupa na poklon je dobio prigodnu vrećicu i priznanje za učešće na kupu, dok su prva tri pojedinca i prve tri momčadi dodatno nagrađeni peharima i medaljama, kao i vrijednim poklonima sponzora „Nevera s Kvarnera“ , „Rogi ribaru“ i Domaća radinost Naglić.

Rezultati su bili slijedeći :
Pojedinačno :
1. MIHAEL BASAN SRD „ZUBATAC“ LOVRAN 1
2. RINO CUOMO SRD „KANTRIDA“ RIJEKA
3. ANIKA NEŽIĆ ŠRK „IČIĆI“ IČIĆI 3
4. FRAN GLAVAN MIŠĆENIĆ ŠRK „IČIĆI“ IČIĆI 2
5. SAMANTA PAULIN ŠRK „IČIĆI“ IČIĆI 1
6. FILIP BAN ŠRK „IČIĆI“ IČIĆI 1
7. LUNA TESSITORI SRD „ZUBATAC“ LOVRAN 5
8. MAURO DAMJANIĆ ŠRK „JADRAN“ OPATIJA 3
9. KARLO CIANI SRD „ZUBATAC“ LOVRAN 2
10. IAN KAQANDOLLI ŠRK „IČIĆI“ IČIĆI 3 ..................

Momčadski :
1. ŠRK „IČIĆI“ IČIĆI 1 FILIP BAN i SAMANTA PAULIN
2. ŠRK „IČIĆI“ IČIĆI 3 IAN KAQANDOLLI i ANIKA NEŽIĆ
3. SRD „KANTRIDA“ RIJEKA RINO CUOMO i PAVE BADURINA
4. SRD „ZUBATAC“ LOVRAN 1 MIHAEL BASAN i DENI GALIĆ
5. SRD „ZUBATAC“ LOVRAN 5 LUNA TESSITORI VELOVIĆ I SOL ŠKEC ............

Pehar za najveću ulovljenu ribu, arbuna od 171 grama, dobio je Mihael Basan iz SRD „Zubatac“ Lovran 1, nagradu za najviše ulovljenih riba dobila je Samanta Paulin iz ŠRK „Ičići“ – 27 primjeraka, a nagradu za najmlađeg sudionika dobio je Sol Škec iz SRD „Zubatac“ Lovran - rođen 2020. godine.

Veselo druženje završilo je kao uvijek s pozdravom vidimo se dogodine na „16. Kupu mića Žajica“ i „Rogi ribaru“

Ivica Škec / PodUčkun.net

U sklopu „49. Lovranske Marunade“ održan 15. KUP Mića Žajica

Više sa portala poduckun.net ...