[FOTO] Uspješno održan jedan od najdugovječnijih turnira veterana u Hrvatskoj 59. International masters championships

Autor: Nikola Cvjetović 08.09.2024

Svi pomalo umorni i iscrpljeni, zadovoljni smo s odigranim turnirom i čekamo dogodine 60. jubilarni ITF Internacionalni turnir veterana Opatija 2025., zaključio je Vrenc.

Opatija - Još jedna lijepa teniska manifestacija veterana je završena. Organizatori iz Tenis kluba Opatija s ponosom ističu da je to jedan od najdugovječnijih turnira veterana u Hrvatskoj i u svijetu, te da je 2025. g. jubilarna 60. godina održavanja turnira.

- Tijekom trajanja, osim prvog dana, turnir se održavao od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati i to po gotovo nemogućim vremenskim uvjetima. Vladale su jako visoke temperature, znatno iznad 30° C. Srećom sve je prošlo u redu i nije bilo ozbiljnijih problema tijekom cijelog turnira. A za lagane povrede i masaže pobrinula se mama Biondić. Za svaki meč obveza kluba organizatora je osigurati flaširanu vodu, a po količini bočica mogla se procijenit situacija. U pet dana turnira potrošeno je više od 700 bočica. Po tradiciji drugi dan turnira rezerviran je za večernje druženje uz roštilj i doniranoj Stella Artois, naravno u organizaciji Marinovog kafića, kazao nam je ispred organizatora turnira, Miloš Vrenc tajnik turnira.

Tajnik turnira, Mateo Bošnjak i Predsjednik kluba Gordan Širola - najstariji igrač turnira Mateo Bošnjak, s boravištem u Iki, primio je plaketu organizatora

Nastupila su 84 natjecatelja, 18 tenisačica i 66 tenisača, 27 iz Hrvatske i 57 iz 27 zemalja svijeta sa četiri kontinenta: Sjeverne Amerike, Australije, Azije i naravno Europe. Hrvatska kao domaćin, Australija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Češka Republika, Cipar, Španjolska, Francuska, Njemačka, Hong Kong, Mađarska, Italija, Litva, Sjeverna Makedonija, Crna gora, Poljska, Portugal, Ruska Federacija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Švedska, Švicarska, Ukrajina, USA, Velika Britanija.

- Tenisači su se natjecali u 8, a tenisačice u 4 dobne kategorije, te u 4 u muškim parovima, 2 u ženskim parovima i 2 u mix kategoriji. Pojedinačno u 30+ pobijedio je naš član Goran Popović, a naš član Klemen Marolt iz Slovenije bio je 4. U kategoriji 40+ Luka Mirković. U kategorijama: 45+ Goran Mikac iz Slovenije, a 2. je bio Siniša Ćuk iz Rijeke, a naš član Zoran Stojanović 4., 50+ pobjednik je bio Momo Gazivoda iz Crne Gore, u 55+ Jochen Len iz Njemačke, 60+ Herbert Gutmorget iz Austrije, 65+ Milan Skonc iz Slovačke, 75+ Alfio Caramaschi iz Italije, a 2. je bio Maks Kosjek iz Rijeke. U ženskom dijelu turnira Pobjednica u kategorije 30+ bila je Pia Krummenacher iz Švicarske, 55+ Jurate Hardy iz Litve, 60+ Fu Jenny Liu iz Hong Konga i u kategoriji 65+ Cornellia Keller iz Njemačke. U muškim parovima pobjednici u kategoriji 30+ su naši članovi Ivor Eržišnik i Goran Popović. U kategoriji 50+ par Alberto Fuste iz Španije i Michael L. Roberts iz USA, kategoriji 60+ par Risto Mekić iz Austrije i Mark Page iz Velike Britanije, a u kategoriji 65+ Ismir Brkić iz BIH i Srećko Dupor iz CRO. U ženskim parovima u kategoriji 30+ pobjednice su Yulia Dyachova i Jurate Hardy iz Litve, kategoriji 55+ par Cornelia Keller iz Njemačke i Fu Jenny Liu iz Hong Konga. U mješovitim parovima pobjednici u kategoriji 60+ su Ursula i Herbert Loibl iz Austrije, a u kategoriji 65+ Silvia Singer iz Austrije i Jose A. Pereira iz Portugala, dodao je Vrenc.

Davor Volarić i Goran Popović

- Kao i na svakom turniru, i na našem postoji nevidljiva scena oko organizacije, koja počinje mjesecima prije prvog susreta. Bezbroj mailova, svakodnevna komunikacija između organizatora i prijavljenih igrača, svaki sa svojim zahtjevom. Sve to treba izbalansirati. Direktor turnira Eržišnik, vrhovni sudac Mateo Papić iz Rijeke izvrsno su posložili kategorije i vrijeme igranja. Operativno potpomognuti na samim terenima sa sucima Robertom Bulajićem iz Opatije i Ivanom Gudeljom iz Rijeke, koji je sudio na terenima TK Kvarnera na Marčeljevoj Dragi u Rijeci. Terene smo počeli pripremati nekoliko tjedana prije, uz svakodnevnu njegu koja je bila potrebna zbog visokih temperatura. Za to su se brinuli i pobrinuli Ivor, Marin, Mijo, uz povremenu pomoć Ivora Supline, Roberta Kramarića, Noah Jelušića i Matea Uljanića. Za vrijeme turnira Miji su pomagali Noah Jelušić i Mateo Uljanić. Cijelo vrijeme turnira tereni su bili savršeni za igru. A imamo i mamu turnira, to je Mirta Despot Bedeković. Već 30 godina radi u klubu za vrijeme turnira, a posljednjih 15 godina radi na komunikaciji sa svim prijavljenim igračima, te za naplaćivanje kotizacije za nastup na turniru. Teško je zamisliti operativno funkcioniranje turnira bez Mirte i njenih vještina aktivnog služenja španjolskim, talijanskim, njemačkim, engleskim i francuskim jezikom. Uz to računovodstveni je perfekcionist po zvanju i blagajna i financije su, kao i uvijek, štimale u nulu. Na kraju, svi pomalo umorni i iscrpljeni, zadovoljni smo s odigranim turnirom i čekamo dogodine 60. jubilarni ITF Internacionalni turnir veterana Opatija 2025., zaključio je Vrenc.

Goran Popović i Ivor Eržišnik

Uspješno održan jedan od najdugovječnijih turnira veterana u Hrvatskoj 59. International masters championships

Više sa portala poduckun.net ...