[FOTO] Valkusz Mate pobjednik 50. izdanja Istarske rivijere

Autor: Portal Poduckun 28.03.2022

Branimir Horvat, Matej Valkusz, Riccardo Bonadio i Nikola Pilić

U finalu parova susreli su se hrvatsko-grčka kombinacija Zvonimir Babić i Petros Tsitsipas (brat poznatijeg Stefanosa) protiv češko-talijanske u sastavu Riccardo Bonadio i Michael Vrbansky. Pobijedili su Babić/Tsitsipas rezultatom 2:1 (6:4, 4:6, 10:8).

Opatija - Jubilarni 50. teniski turnir Istarska rivijera održan je u Opatiji od 20. do 27. ožujka, Poreč i Rovinj bili su domaćini prva dva turnira.

Turnir je obilježilo osam predivnih, toplih i sunčanih dana te vrhunska kvaliteta prikazanoga tenisa! Od prvog kola pa do samoga finala prikazana igra bila je na jako visokom nivou, što je potvrdio i predsjednik organizacijskog odbora te svjetski teniski autoritet Nikola Pilić.

Vrbansky/Bonadio, Babić/Tsitsipas

Za titulu pobjednika opatijskog turnira takmičilo se 126 tenisača. U pred kvalifikacijama, koje su održane u Rovinju, za četiri mjesta borila su se 42 tenisača. U kvalifikacijama održanim u Opatiji od 64 tenisača osam ih je ušlo u glavni turnir koji su ukupno činila 32 tenisača.

Polufinalni mečevi bili su napeti i izjednačeni. Raritet je da su oba susreta trajala 2 sata i 10 minuta, i da su završila istovremeno! Susreli su se Bonadio Riccardo iz Italije i Jacquet Kyrian iz Francuska. Bolji je bio Bonadio rezultatom 2:1 (6:4, 0:6, 6:4). Drugi polufinalni par bili su Valkusz Mate (Mađarska) i Vrbansky Michael (Češka). U finale je ušao Valkusz rezultatom 2:1 (62, 36, 64). Finalni susret odigran je u visokom ritmu iako obojica igrača vidljivo umorni od polufinalnih mečeva! Susret je bolje otvorio Bonadio i poveo 5:1. Valkuszu je trebalo više vremena da uđe u susret i nakon teške borbe, Bonadio osvaja set rezultatom 6:4. U drugom setu bilo je izvanrednih poteza, izmjena i borbe za svaki poen. Valkusz osvaja set identičnim rezultatom 6:4. U trećem, odlučujućem setu Valkusz povećava ritam, a Bonadio vidljivo pada u igri. Set završava rezultatom 6:2 za Valkusza, i time postaje ovogodišnji pobjednik Istarske rivijere rezultatom 2:1. Naglasiti treba da je Valkusz bio pobjednik i 4. turnira 2019. godine, a simpatični Mađar poklonio je dvojici članova našega Kluba svoj reket i tenisice!

Pino Kovačević, Mate Valkusz i Marin Kudrić

U finalu parova susreli su se hrvatsko-grčka kombinacija Zvonimir Babić i Petros Tsitsipas (brat poznatijeg Stefanosa) protiv češko-talijanske u sastavu Riccardo Bonadio i Michael Vrbansky. Pobijedili su Babić/Tsitsipas rezultatom 2:1 (6:4, 4:6, 10:8).

Tekst: Miloš Vrenc
Foto: Mladen Škrapac

Valkusz Mate pobjednik 50. izdanja Istarske rivijere

Više sa portala poduckun.net ...