[FOTO] Vratar Ivan Vargić oprostio se od profesionalnog igranja: "Nije bilo jednostavno donijeti takvu odluku nakon tri desetljeća u nogometu"

Autor: Nikola Cvjetović 02.06.2024

Vargić će karijeru nastaviti kao trener vratara u HNK Rijeka.

Krk - Nekadašnji golman Rijeke, Lazija i hrvatske reprezentacije Ivan Vargić oprostio se od profesionalnog igranja nogometa. Bogatu karijeru, dugu točno tri desetljeća, okončao je na Krku, u istoimenom klubu, nakon posljednje utakmice SuperSport 2. nogometne lige. Trideset i sedmogodišnji vratar "Krka" sa svojom momčadi ispao je iz lige što nije priželjkivao na kraju svoje karijere, no i na taj dio života gleda kao na veliko životno iskustvo.

Kako ste donijeli odluku da "okačite rukavice o klin? Da li je bilo teško donijeti odluku?

- S obzirom da nogomet igram od 7 godine, odnosno njime se bavim 30 godina amaterski i profesionalno, nije bilo jednostavno donijeti odluku, ali godine čine svoje. U međuvremenu su mi se otvorili trenerski poslovi, trener sam vratara u HNK Rijeka pa je evo sve to, uz dodatan razlog na privatnom planu - dobili smo još jednu prinovu, drugu curicu, utjecalo na moju odluku. Sve se poklopio i odlučio sam završiti s ovom pričom, iako ne na način kako sam želio jer smo ispali iz lige. Ali kako moj trener Igor Tkalčević kaže da ću baš iz tog razloga sada biti potpun kao trener.

Ne odlazite iz nogometa, nastavit ćete se baviti trenerskim poslom. Postoje li još neki planovi za dalje?

- Već dvije godine polažem za trenersku licencu pri nogometnoj Akademiji i razvijam se u tom smjeru. Trenutno imam UEFA A i B licencu koje mi pružaju mogućnost da ostanem u nogometu. Moja bliska i srednja budućnost tako je isključivo vezana uz trenerski posao - sada se vidim kao trener vratara, a u dalekoj budućnosti trenutno ne razmišljam - treba vidjeti što će donijeti.

Postoji li neko nogometno razdoblje koje čuvate u posebnoj uspomeni?

- Mislim da ih je bilo dosta, ali vjerojatno će se sada u igračkoj mirovini dojmovi slegnuti pa ću ih možda jasnije znati izdvojiti. U svakom slučaju bilo je jako puno lijepih i manje lijepih trenutaka.

Vuče li vas vaš rodni slavonski kraj ili je Rijeka vaš dom?

- Rođen sam u Osijeku, ali rodom sam Đakovčanin. Uvijek kada su obiteljske veze u pitanju, vuče me malo rodni kraj, ali u Rijeci smo se aklimatizirali, tu se dobro osjećamo i tu se vidimo u daljnjem nastavku života.

Ivan Vargić zaključio plodnu i uspješnu nogometnu karijeru

Više sa portala poduckun.net ...