[FOTO] WRC Croatia rally: Posljednje pripreme na Platku pred oktanski spektakl godine

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 22.04.2022

Na terenu su prisutni mnogobrojni volonteri i članovi interventnih službi, a sve kako bi sutra sve bilo savršeno i u potpunosti spremno za najveći oktanski spektakl godine.

Platak - Jedno od najpopularnijih automobilističkih natjecanja u svijetu, WRC Croatia Rally 2022. stiglo je u Hrvatsku, a start dugo iščekivane utrke na Platku opasno se približio. Naime, već sutra u 10:09 sati na rasporedu je prvi, a u 17:42 i drugi brzinski ispit, stazom u dužini od cca 16 kilometara čiji će start biti na Gornjem Jelenju i koja će prolaziti preko Platka u krug po Fan zoni, dok je cilj na odvojku stare Lujzinske ceste za Platak. Riječ je o natjecanju koje okuplja najbolje svjetske vozače rallya, ali i privlači mnogobrojnu publiku, što iziskuje puno posla oko pripreme i same logistike.

Na Platku se zato danas radi punom parom. Na terenu su prisutni mnogobrojni volonteri i članovi interventnih službi, a sve kako bi sutra sve bilo savršeno i u potpunosti spremno za najveći oktanski spektakl godine.

WRC Croatia rally krenuo je jučer u Zagrebu ceremonijalnim startom 64 posade iz 26 zemalja, čime je započela jedna od prestižnih, najvećih i najznačajnijih ikad održavanih utrka u Hrvatskoj. O njenoj važnosti dovoljno govori podatak da spada u 20. najgledanijih sportskih događaja u svijetu te da ju prati 800 milijuna ljudi godišnje, od kojih se desetine tisuća očekuju i sutra na Platku.

Više sa portala poduckun.net ...