[FOTO/VIDEO] 15 krstaša zajedrilo na 20. Vološćanskom predbožićnom kupu

Autor: Marin Aničić 03.12.2022

voloscanski_predbozicni_kup_za_krstase_2022_volosko__9_

Posada broda Ufo 28 odustala je od regate kako bi izvukla svog kolegu iz mora, čime je u dobrom okončana ova mala havarija.

voloscanski_predbozicni_kup_za_krstase_2022_volosko__2_

Volosko - Na 20. Vološćanskom predbožićnom kupu je sudjelovalo 15 od prijavljenih 19 brodova krstaša koji su startali po hladnom i kišovitom, ali i vjetrovitom vremenu. Start ispred samog lukobrana u 11 sati po friškoj vološćanskoj tramontani bio je spektakularan a regata je odjedrena vrlo brzo, na dva kruga oko prve plutače ispred hotela Navis i druge plutače ispred hotela Miramar i Ambasadora.

voloscanski_predbozicni_kup_za_krstase_2022_volosko__6_

Prvi brod koji je u 11:26 sati ušao u cilj je Code X iz riječkog JK Neverina s kormilarom Goranom Ivankovićem, a za njim brod Tara 1 s kormilarom Marinom Lovrovićem iz JK Rijeke. Na regati se dogodio i jedan incident koji se srećom dobro završio. Naime, jedan član posade broda Ufo 28 je pao u more. Predstavnik organizatora Mario Šikić krenuo je s gumenjakom u spašavanje međutim dok je došao do pozicije, posada broda Ufo 28 odustala je od regate kako bi izvukla svog kolegu iz mora, čime je u dobrom okončana ova mala havarija.

VIDEO

15 krstaša zajedrilo na 20. Vološćanskom predbožićnom kupu

Više sa portala poduckun.net ...