[FOTO/VIDEO] 50. Cupom Opatije dominirali jedriličari iz Splita

Autor: Nikola Cvjetović 26.11.2023

Veliku fotogaleriju i video prilog pogledajte u nastavku teksta...

Opatija - Josip Tafra iz splitskog "Labuda" u klasi ILCA4 i Sofia Naumenko iz Ukrajine u klasi ILCA4 pobjednicu su 50. jubilarne međunarodne regate Cup Opatija koja se protekla tri dana održavala u Opatiji.

Na regatu u organizaciji JK Opatija je pristiglo 73 posade iz Ukrajine, Estonije, Latvije, Švicarske, Italije, Crne Gore te Hrvatske. Na drugo mjesto u klasi ILCA4 plasirao se Pavle Musić (JK Delfin, Tivat - Crna Gora), a treći je Bio Toma Marić iz splitskog "Mornara". Do srebra u klasi ILCA6 dojedrio je Tedi Leonardelli iz pulskog Uljanika, a treće mjesto pripalo je Karelu Ratniku iz Estonije.

Prvog dana regate nije održano niti jedno jedrenje zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, a drugog i trećeg odjedrena su četiri plova. Drugog dana jedrilo se po tramontani jačine 15 do 22 čvorova, a posljednjeg dana održano je jedno jedrenje po tramontani do 15 čvorova. Kod djevojaka u klasi ILCA4 slavila je Antea Alujević iz splitskog "Mornara" koja je u ukupnom poretku bila peta, dok je u klasi ILCA6 ukupna pobjednica ujedno i najbolje plasirana djevojka Sofija Naumenko. Regata je ujedno bila i hrvatska premijera RoboMark robotskih bova na regati za male klase.

VIDEO

50. cup Opatije privukao veliki broj jedriličara

Više sa portala poduckun.net ...