[FOTO/VIDEO] Deveto izdanje utrke Učka Trail okupilo 287 natjecatelja

Autor: Nikola Cvjetović 10.09.2022

Na najzahtjevnijoj stazi slavili su Dino Vidmar i Maja Urban...

Mošćenička Draga - 287 natjecatelja iz čak 21 zemlje svijeta – Italije, Slovenije, Poljske, Njemačke, Velike Britanije, Austrije, Irske, Francuske, Švicarske, Mađarske, Slovačke, Kanade, Rumunjske, Češke, Bosne i Hercegovine, Izraela, Srbije, Španjolske, SAD-a, Švedske i Hrvatske okupilo je deveto izdanje utrke Učka Trail.

Nakon starta u Mošćeničkoj Dragi natjecatelji su imali mogućnost izabrati tri 'težine' staze koje vode kroz Park Prirode Učka, a kako su istaknuli organizatori uvjeti za trčanje bili su 'dobri, a vrijeme savršeno s obzirom na prognozu'.

Na najzahtjevnijoj “Green” utrci, stazi dugoj 42 kilometara, najbrži je bio Dino Vidmar iz AM Runner koju ju istrčao za 4 sata i 35 minuta. Simon Strnad iz Slovenije osvojio je drugo mjesto sa zaostatkom od četiri minute, dok je treći bio Igor Rudan iz DRK Šijanska. U konkurenciji djevojaka najbrža je bila Maja Urban (AK Maksimir) koja je stazu istrčala za 5 sati i 55 minuta, njemica Myriam Reisch osvojila je drugo mjesto prošavši ciljem 10 min iza vodeće, dok je treće mjesto zauzela Mirsie Caka iz Velike Britanije s vremenom 6:33,23.

Na “Blue” stazi, dugoj 31 kilometar, prvo vrijeme postavio je Slovenac Urban Jereb (2:35,03), drugo mjesto osvojio je njegov sunarodnjak Žan Žepič, a treće Pavel Brydl iz Češke. Slovenka Špela Gonza osvojila je prvo mjesto u konkurenciji žena (3:17:40), druga je bila Lucy Baston iz Velike Britanije, a treća Špela Sajovic.

Ivan Diklić iz SRK Running Fox s vremenom 1:28,42 slavio je na najkraćoj utrci “Perun”, dugoj 16 kilometara, na drugo mjesto plasirao se Matija Lisec (SRK Running Fox), dok je treće osvojio Austrijanac Lukas Hass. U konkurenciji žena najbrža je bila Slovenka Aja Kozinc 1:46,27, drugo mjesto osvojila je Ana Mihalić iz “Torpedo Runnersa”, a treće Kristina Ljevar iz SRK Alba.

- Sretni smo i zadovoljni. Želimo imati dobru trkaču atmosferu, a posebno nas veseli broj zemalja od kuda su nam pristigli sudionici, istaknuli su organizatori.

Što smo još zabilježili provjerite u velikoj fotogaleriji i video isječku...

VIDEO

Natjecanje Učka trail okupilo gotovo 300 natjecatelja @ Mošćenička Draga

Više sa portala poduckun.net ...