[FOTO/VIDEO] Enrico Marotti nakon pobjede na regati svjetskog kupa dočekan pjesmom i bakljama @ Volosko

Autor: Nikola Cvjetović 11.07.2023

Kako je protekao doček pogledajte u priloženom videu i fotogaleriji...

Volosko – Enrico Marotti, najuspješniji hrvatski jedriličar i višestruko najbolji opatijski sportaš, nedavno je pobijedio na regati PWA World Tour Windsurfing u Pozu - Gran Canaria Windsurf World Cup. Marotti je nakon tri natjecateljska dana teških uvjeta nanizao fantastične vožnje i zasluženo osvojio prvo mjesto.

Tom prilikom prijatelji, kolege, obitelj i brojni sugrađani došli su pozdraviti svjetskog prvaka kojemu je upriličen svečani doček u Voloskom. Pljesak, baklje, ovacije i naravno čestitke pljuštale su sa svih strana, a u svom obraćanju nazočnima, Enrico je poručio da je 'ovo samo prvi korak do krajnjeg cilja te da se nada da ćemo svi skupa feštati ove jeseni'.

Podsjetimo, na regati punog naziva „2023 Gran Canaria PWA Windsurfing Grand Slam“ koja se održavala od 3. do 5. srpnja prisustvovalo je 28 najboljih vozača iz cijelog svijeta. Ova regata ujedno je posebna i po tome što se nakon punih 14 godina slalom disciplina vratila u Pozo, destinacija u windsurf svijetu poznat kao jedna od tehnički najzahtjevnijih i kompleksnijih.

VIDEO

Enrico Marotti nakon pobjede na regati svjetskog kupa dočekan pjesmom i bakljama @ Volosko

Više sa portala poduckun.net ...