[FOTO/VIDEO] Kup Hrvatske u jedrenju na dasci 2022.: Enrico Marotti pobjednik regate 'Windsurf Fiumanka'

Autor: Nikola Cvjetović 12.06.2022

Šesnaest windurfera iz Hrvatske i Slovenije natjecalo se u disciplinama Funboard Slalom i Slalom Foil, zbog nedostatka povoljnih vremenskih uvjeta jedrilo se samo u nedjelju kada je održano sedam plovova...

Volosko - U sklopu ovogodišnje 23. Fiumanke u uvali ispred Voloskog i Preluka održan je HJS Kup Hrvatske u jedrenju na dasci 2022. „Windsurf Fiumanka“ u organizaciji DSMN Volosko, a najbolji u ukupnom poretku bio je Enrico Marotti iz DSMN Volosko, dvostruki svjetski prvak u jedrenju na dasci.

Šesnaest windurfera iz Hrvatske i Slovenije natjecalo se u disciplinama Funboard Slalom i Slalom Foil, zbog nedostatka povoljnih vremenskih uvjeta jedrilo se samo u nedjelju kada su održana 7 plova, a nagrade najuspješnijima dodijeli su gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković i član organizacijskog tima Fiumanke Davor Perović. U ukupnom poretku prvo mjesto osvojio je Enrico Marotti, član DSMN Opatija, drugo mjesto pripalo je Mateju Vidmaru iz Slovenije, a treće Marku Makeku iz DSMN Volosko.

Prvo mjesto na Kupu Hrvatske - Fiumanka u kategoriji žena pripalo je Vedrani Brnčić iz DSMN Volosko, prvi u kategoriji masteri bio Marko Makek iz DSMN Volosko, drugi je bio njegov klupski kolega Igor Bakota, a treći Igor Legac iz KJD Preluk. U kategoriji seniora prvo mjesto osvojio je Enrico Marotti, drugo Marko Makek, a treće Igor Bakota.

U Windsurf Fiumanki Volosko Open prvo mjesto u kategoriji seniori osvojio je Enrico Marotti, prvo mjesto u kategoriji žena Vedrana Brnčić te prvo mjesto u kategoriji masteri Marko Makek, svi iz DSMN Volosko.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...