[FOTO/VIDEO] Liburnijski derbi završio podjelom bodova

Autor: Radovan Trinajstić 30.09.2023

Veliku fotoglaeriju i video isječak s derbija pogledajte u nastavku...

Mošćenička Draga - Liburnijski derbi održan je u pravom prvenstvenom nadmetanju igrača koji su svojom borbenošću i sportskim nabojem nastojali ostvariti rezultatski uspjeh. Krajnji rezultat je realan prema prikazanoj igri iako je mogao otići na bilo koju stranu današnjih aktera da su napadači bili više koncentrirani i precizniji. Mrlju na ovaj susret ostavila je skupina gostujućih navijača koja je tijekom utakmice svojim ubacivanjem papirnatih traka i paljenja dimnih baklji ometala igru. Sve to je kulminiralo u 64' kada je pomoćni sudac Hrvoje Perkov zatražio zaštitu od glavnog suca Zorana Jankovića zbog bacanja raznih predmeta na njega .

Uslijedio je poduži prekid utakmice , udaljavanjem dijela navijača i smirivanjem tog dijela gledališta. Utakmicu su bolje otvorili domaćini koji su diktirali igru , često bili pod golom gostiju kao i u zoni šuta. U tom periodu Josip Rudan po lijevoj strani stvarao je visak svog napada pa njegovi prodori u 10', 15' i 23' ostaju nerealizirani iako su to bile izgledne situacije pred golom vratara Torbarine. Gosti svojom čvrstom obranom uspiješno odolijevaju svim napadima domaćina te povremeno po bokovima, a naročito preko hitrog Vidmara prijete domaćinu. U svojoj prvoj konkretnijoj akciji prema golu Drage, Lovranci dolaze u vodstvo. Čvrsti David Mrđenović dobro je prošao svog čuvara na desnoj strani, na sredini kaznenog prostora dobro je poslužio Patrika Vidmara koji snažnim prizemnim udarcem po sredini gola pronalazi put lopti u gol kraj palog vratara Milića za 0:1.

Do kraja poluvremena u 30' mogao je J. Rudan iz blizine glavom postići pogodak kao i njegov brat Toni Rudan u sudačkoj nadoknadi kada je mlako iz blizine šutirao na gol. Na otvorenju drugog dijela ponovno je T. Rudan s desne strane dobro ubacio pred gol gostiju ali tamo nije bilo nikog od njegove ekipe da ubaci loptu u gol. U 56' slobodni Srok u petercu propusta mat situaciju za postizanje gola. Domaći igrači sve vise pritišću po gol gostiju sto je ubrzo rezultiralo poravnanjem rezultata. Igrala se 82' kada je T. Rudan prošao po desnoj strani da bi zatim u kaznenom prostoru dobro poslužio Frolju čiji udarac blokira obrana ali odbijena lopta dolazi na drugu stranu do slobodnog J. Rudana koji je rutinski šalje u gol za 1:1. Do kraja utakmice, koja se igrala uz 10 min nadoknade igrači obje ekipe dodatno su dali svoj napor i zadnji atom snage da dođu do pobjede. U nedostatku koncentracije i dobre povezanost svojih akcija sve te prigode ostaju nerealizirane. Na kraju svi igrači uz stisak prijateljske ruke i glasnu podršku svoje vjerne publike krenuli su zasluženo pod tuš.

DRAGA : LOVRAN 1:1 (0:1)
MOŠĆENIČKA DRAGA - Igralište Slatina, gledatelja 150 , sudac Zoran Janković (Viškovo) 6,5, pomoćnici Sabol i Perkov (oba Rijeka)
Strijelac 0:1 28' Vidmar 1:1 82' J. Rudan

Žuti karton D. Mrđenović i Gazdek (Lovran) Krnjatić i Đ. Kurti (Draga)

DRAGA - Milić 6 , J. Rudan 7 , Kinkela 6, K. Kurti 5,5 od 46' Matovina 6 od 90'+5 Antolović /, Rubinić 6,5 , Kaligarić 6 , Frolja 6,5 , T. Rudan 6,5 , Đ. Kurti 6, Krnjatić 6 , Sinožić 6
Trener Andrej Abram

LOVRAN - Torbarina 6,5 , M. Mrđenović 6 od 44' Periša 6 , Srdoč 6,5 od 83' Bitanga/ , Vuković 6,5 , Mohorovičić 6,5 , Ferenčak 6,5 , D. Mrđenović 6,5 , Grgić 6 od 77' Gazdek / , Sirotnjak 6 , Srok 6 , Vidmar 7
Trener Stipe Mikulić

VIDEO

Liburnijski derbi završio podjelom bodova

Više sa portala poduckun.net ...