[FOTO/VIDEO] Marina Mavrinac-Matulja, Enrico Marotti, kuglačice Mlake i nogometaši Rijeke laureati

Autor: Nikola Cvjetović 25.03.2022

Što je naš reporter zabilježio u opatijskom Gervaisu pogledajte u priloženom videu i fotogaleriji...

Opatija - Na prigodnoj svečanosti u opatijskom centru Gervais sinoć je održano proglašenje najboljih sportaša i sportašica za 2021. godinu u organizaciji Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Čak 116 medalja osvojeno je na međunarodnim natjecanjima i 1170 na državnim natjecanjima, a 236 kategoriziranih je sportaša od prve do šest kategorije, istaknuo je predsjednik Zajednice sportova PGŽ-a Veljko Karabaić dodavši da će prošla godina ostati upamćena po najvećim izdvajanjima Županije za sport.

„Preko 6 milijuna kuna izdvojeno je za javne potrebe te smo prva županija po izdvajanjima za sport. PGŽ ima svoju razvojnu strategiju sporta i sada je u završnoj pripremi novi plan za razvoj sporta za idućih pet godina. Ove godine obilježit ćemo i prvih 25 godina naše Zajednice sportova“, rekao je i zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli sportu te prenijeli glas županije u republici i svijetu.

„Nalazimo se tu po drugi puta u kratko vrijeme kako bi se poklonili sportu. Naša županija je najsportskija, 25 tisuća ljudi se bavi sportskom što profesionalno, što rekreativno. Zahvaljujem svima vama koji radite s mladim ljudima i čestitam svima na rezultatima i osvojenim priznanjima“, poručio je župan Zlatko Komadina.

„Županija primorsko-goranska itekako može biti ponosna na uspjehe županijskih sportaša koji su jedni od najboljih promotora naše županije, ali i naše države. Naša zajednica okuplja veliki broj sportaša i ono što je najvažnije za profesionalne sportove, a to je infrastruktura. Moj zadatak i moje obećanje je unaprijediti sportsku infrastrukturu“, rekao je opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, zaželjevši dobrodošlicu prisutnima.

Marina Mavrinac-Matulja, svjetska prvakinja u udičarenju (ŠRD Zubatac, Lovran) i surfer Enrico Marotti (DSNM Volosko) najbolji su sportaši u seniorskoj kategoriji, dok su u ekipnoj konkurenciji titulu najboljih ponijele kuglačice Mlake te nogometaši Rijeke, dok su Antonio Franko (Triatlon klub Rival) i Laura Štefanac (AK Kvarner) ponijeli titule najboljih u kategoriji sportaša s invaliditetom.

Vjekoslav Matetić iz Boćarskog kluba Sveti Jakov proglašen je za najboljeg trenera, dok je najuspješniji sportski djelatnik Velimir Liverić. Dodijeljene su tri nagrade za životno djelo, posthumno Seni Čusti iz streljaštva, koju je primila supruga Slavica, te Damiru Radoniću i Miljenku Butkoviću. U juniorskoj konkurenciji nagrađena je plivačica Kantride Meri Mataja, zatim boćar Svetog Jakova Filip Klarić te juniorska ekipa odbojkašica Rijeke CO i vaterpolista Primorja EB.

Ana Jović (Kickboxing klub Sušak) i Matija Štimac (Skijaški klub Goranin) najbolji su kadeti, dok su u ekipnoj konkurenciji titule najboljih ponijele veslačice u četvercu Jadrana i odbojkaši Rijeke. Posebna priznanja u ekipnoj konkurenciji dobile su kadetkinje KK Flumen Sancti Viti, kadetkinje Streličarskog kluba Rijeka, juniori Veslačkog kluba Jadran, juniorke Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua maris, seniori Kluba odbojke na pijesku Opatija te seniorke Šahovskog kluba Liburnija.

Posebna priznanja u pojedinačnoj konkurenciji primili su Mateo Pejić (BK Rijeka), Petra Mance (PK Nevera), Ivan Načinović (BK Vargon), Sandra Žilić (AK Kvarner), Ivano Miljević (GK Rijeka), Mila Prpić (GK Vita), Luka Viljušić (Judo klub Rijeka), Ela Znaor (KBK Sušak) i Fran Bonifačić (AK Krk), dok su svečanost uveličali članovi Plesnog kluba Dance Queen iz Kraljevice svojim prigodnim programom.

Na proglašenju su uz sportaše sudjelovali Veljko Karabaić, predsjednik Zajednice sportova PGŽ-a, Zlatko Komadina župan Primorsko goranske županije i Fernando Kirigin, gradonačelnik Opatije.

VIDEO

Marina Mavrinac-Matulja, Enrico Marotti, kuglačice Mlake i nogometaši Rijeke laureati

Više sa portala poduckun.net ...