[FOTO/VIDEO] Matko Jovanović najbolji na regati Volosko Open 2022. i Kupu Hrvatske u jedrenju

Autor: Kristina Tubić 12.09.2022

Natjecalo se 26 jedriličara i jedriličarki na dasci iz Hrvatske i Slovenije.

Volosko - Regate Volosko Open 2022. i Kup Hrvatske u jedrenju na dasci završili su dodjelom nagrada najuspješnijim sudionicima koje su im uručili gradonačelnik Fernando Kirigin i dvostruki svjetski prvak u jedrenju na dasci Enrico Marotti, u prisustvu predstavnika organizatora DSMN Volosko Vedrana Dorčića.

Natjecalo se 26 jedriličara i jedriličarki na dasci iz Hrvatske i Slovenije. Jučer su odvožene dvije kompletne eliminacijske grupe i treća kvalifikacijska grupa, a danas nije bilo dovoljno vjetra za start regate pa su rezultati prvog dana bili završni.

Prvo mjesto u kategoriji juniora Kupa Hrvatske osvojio je Val Matulja, dok je drugi bio Mistral Matulja, oba iz JK Istra; u kategoriji seniora prvi je bio Matko Jovanović iz KJD Zagreb, drugi Igor Legac iz DSMN Volosko, a treći Dimitri Ilijević iz DSMN Volosko; dok je u kategoriji mastera prvi bio Igor Legac, drugi Igor Bakota, a treći Christian Tominić, sva trojica iz DSMN Volosko.

U ukupnom poretku u kategoriji žena prva je bila Nika Cuculić, druga Bosiljka Krepelnik, a treća Sara Franjul. U kategoriji juniora prvo mjesto osvojio je Val Matulja, a drugo Mistral Matulja. Kod seniora je prvo mjesto osvojio Matko Jovanović, drugi je bio Igor Legac, a treći Dimitri Ilijević. U kategoriji masteri prvi je bio Igor Legac, drugi Igor Bakota, a treći Igor Šorli.

Ukupnim pobjednikom proglašen je Matko Jovanović, drugo mjesto pripalo je Igoru Legcu, a treće Dimitriju Ilijeviću.

VIDEO

Regata Kupa Hrvatske u jedrenju na dasci i međunarodni kup Volosko Open 2022. okupio 26 natjecatelja

Više sa portala poduckun.net ...