[FOTO/VIDEO] NK Rijeka golijadom obilježila rođendan Drage, prvi put za seniore zaigrao Roko Valinčić

Autor: Nikola Cvjetović 17.04.2024

Veliku fotogaleriju i video izjave iz Drage pogledajte u nastavku teksta...

Mošćenička Draga - Velika nogometna fešta povodom 100. godina postojanja NK Draga održana je danas na draškoj Slatini. Slavljeniku je u goste stigla trenutno vodeća momčad prvenstva - NK Rijeka. U slavljeničkoj atmosferi slavi se povijest iznimnog sportskog kolektiva podno Peruna, koji su generacije i generacije sportaša i sportskih djelatnika njegovale, oplemenjivale i čuvale bez obzira na okolnosti koje su ih pratile.

Uoči početka utakmice članovi Uprave oba kluba razmijenili su prigodne darove kao sjećanje na ovo prekrasno poslijepodne, a igrači na travnjaku s obje strane svojim potezima mamili aplauze 700-tinjak gledatelja koji su pohodili Slatinu. Na kraju utakmice obje su momčadi zaslužile aplauz za kraj ugodnog nogometnog poslijepodneva u Mošćeničkoj Dragi.

Prvi udarac na utakmici izveo je Arnaldo Rubinić, ponosi član NK Draga i NK Rijeka od 50-ih godina prošlog stoljeća. Iako je rezultat bio u drugom planu, gosti su slavili s 0:9, a pogotke su redom postizali Obregon, Bogojević, Petrović, Yansane, Banda, Bilajac, Jakac, Medojević i Jakac.

VIDEO

U drugom poluvremenu zaigrao je i Roko Valinčić na ponos svoje familije koja je iz Drage.

- Srce je velo. igraju mi dva voljena kluba - Draga i Rijeka. 100 let kluba je puno za ovu miću općinu, neka to proslave kako rabi, a Rijeke želin naslov prvaka. Za 2024. let to bi bilo super - veli jubilej Drage i naslov prvaka Reke, poručio je Valinčić te napomenuo da je 'Draga prva ljubav, a Rijeka način života'.

Podsjetimo, NK Draga osnovana je 1924. godine kao Club Sportivo Vis, danas je član 4. NL NS Rijeka. Najveći uspjeh ostvarili su u sezoni 2003./2004. kada su postali prvaci Treće HNL i izborili kvalifikacije za viši rang natjecanja. Ipak, organizacijski zahtjevi bili su preveliki i NK Draga je ostala stabilan klub u regionalnim okvirima.

VIDEO

Poveznica NK Draga i HNK Rijeka je mnogo, a svakako najveća je Mladen Ivančić koji je prve nogometne korake napravio u Dragi za čije je seniore igrao već sa 16 godina, a kasnije postao kapetan HNK Rijeka u kojoj je osim igračke obnašao i funkcije trenera juniora, pomoćnog trenera (Zlatku Daliću i Draganu Skočiću), glavnog trenera, a trenutno je voditelj škole nogometa našeg kuba. Značajna imena koja su u novije vrijeme kroz svoju karijeru nosila dres Drage i Rijeke poput Jasmina Samardžića, Eda Flege, Džumreta Šerifija, Zdravka Šimića, Aleksandra Bradičića…

VIDEO

Iz aktualne momčadi NK Draga nekolicina je prvotimaca bilo dio škole nogometa HNK Rijeka (Andrej Abram, Toni Rudan, Andrej Krnjatić, Ivan Kovačević…) kao što i brojni navijači iz tog kraja redovito pohode utakmice na Rujevici.

NK Draga – HNK Rijeka 0:9

MOŠĆENIČKA DRAGA Igralište Slatina. Gledatelja 700. Sudac: Vladimir Merle. Pomoćnici: Kezele i Sobol. Strijelci: 0:1 Obregon (19′), 0:2 Bogojević (32′), 0:3 Petrović (43′), 0:4 Yansane (49′), 0:5 Banda (56′), 0:6 Bilajac (65′), 0:7 Jakac (75′), 0:8 Medojević (86′), 0:9 Jakac (88′).

DRAGA: Bošnjak, J. Rudan, Kovačević, Kinkela, Šop, Rubinić, Matovina, T. Rudan, Kaligarić, Krnjatić, Sinožić (još su igrali: Milić, Bradičić, Hajdaraj, Antolović, Nuaj, Vukić, Štemberger, Lončarica, Đ. Kurti, Frolja, K. Kurti.

RIJEKA: Zlomislić, Bogojević, Mitrović, Grgić, Obregon, Banda, Veiga, Čabraja, Petrovič, Ivanović, Dilaver (još su igrali: Todorović, Yansane, Valinčić, Pavlović, Marić, Butić, Jakac, Blečić, Medojević, Bilajac, Kitin).

Nogometna fešta u Dragi - NK Rijeka uveličala proslavu jubileja

Više sa portala poduckun.net ...