[FOTO/VIDEO] Nogometna fešta u Dragi - NK Rijeka uveličala proslavu jubileja, Arnaldo Rubinić izveo počasi udarac

Autor: Nikola Cvjetović 17.04.2024

U nastavku pogledajte fotogaleriju koju smo snimili prije početka susreta i izjavu najstarijeg člana kluba...

Mošćenička Draga - Uskoro počinje revijalni susret između NK Draga i HNK Rijeka. Prvi udarac na utakmici izvest će Arnaldo Rubinić, ponosi član NK Draga i NK Rijeka od 50-ih godina prošlog stoljeća. U slavljeničkoj atmosferi na draškoj Slatini piše se povijest iznimnog sportskog kolektiva podno Peruna, koji su generacije i generacije sportaša i sportskih djelatnika njegovale, oplemenjivale i čuvale bez obzira na okolnosti koje su ih pratile. Dragi sretan rođendan, a mi se ponovo javljamo u poluvremenu!!!

VIDEO

Draga prva ljubav, a Rijeka način života...

Razloga za slavlje ima i familija Valinčić. Naime, Rudi Valinčić, danas će po prvi put na draški tereni ispratiti sina Roka koji će zaigrati za seniore Rijeke. Kako je istaknuo, Draga je prva ljubav, a Rijeka način života.

- Srce je velo. igraju mi dva voljena kluba - Draga i Rijeka. 100 let kluba je puno za ovu miću općinu, neka to proslave kako rabi, a Rijeke želin naslov prvaka. Za 2024. let to bi bilo super - veli jubilej Drage i naslov prvaka Reke, poručio je Valinčić.

VIDEO

Podsjetimo, NK Draga osnovana je 1924. godine kao Club Sportivo Vis, danas je član 4. NL NS Rijeka. Najveći uspjeh ostvarili su u sezoni 2003./2004. kada su postali prvaci Treće HNL i izborili kvalifikacije za viši rang natjecanja. Ipak, organizacijski zahtjevi bili su preveliki i NK Draga je ostala stabilan klub u regionalnim okvirima.

Poveznica NK Draga i HNK Rijeka je mnogo, a svakako najveća je Mladen Ivančić koji je prve nogometne korake napravio u Dragi za čije je seniore igrao već sa 16 godina, a kasnije postao kapetan HNK Rijeka u kojoj je osim igračke obnašao i funkcije trenera juniora, pomoćnog trenera (Zlatku Daliću i Draganu Skočiću), glavnog trenera, a trenutno je voditelj škole nogometa našeg kuba. Značajna imena koja su u novije vrijeme kroz svoju karijeru nosila dres Drage i Rijeke poput Jasmina Samardžića, Eda Flege, Džumreta Šerifija, Zdravka Šimića, Aleksandra Bradičića…

Gostovanje NK Rijeka je jedan vid priznanja da nešto i vrijedimo

VIDEO

Iz aktualne momčadi NK Draga nekolicina je prvotimaca bilo dio škole nogometa HNK Rijeka (Andrej Abram, Toni Rudan, Andrej Krnjatić, Ivan Kovačević…) kao što i brojni navijači iz tog kraja redovito pohode utakmice na Rujevici.

Nogometna fešta u Dragi - NK Rijeka uveličala proslavu jubileja

Više sa portala poduckun.net ...