[FOTO/VIDEO] Održan 1. Memorijalni turnir Orlando Rivetti – prijatelji i kolege u spomen na riječkog novinarskog barda

Autor: Nikola Cvjetović 30.10.2023

Orlandu Rivettiju u čast na Brajdi igrale su se boće i karte.

Rijeka - Boćarski klub Brajda danas se u Parku Eugena Čulinovića prijetio čovjeka koji je obilježio jednu eru Grada Rijeke – Orlanda Rivettija.

„Orlando je jako volio Rijeku i ovaj dio grada. Bio je predsjednik počasnog kluba Brajda te smo ovim turnirom htjeli oživjeti uspomenu na njega jer on to i zaslužuje“, pojasnio je Kristian Sirotich.

„Orlando je bio simbol ovoga grada te ga je praktički cijela Rijeka poznavala, ali i šire. Kada ste rekli 'Orlando' u Zagrebu, drugim dijelovima Hrvatske pa i u čitavoj Jugoslaviji – svi su znali da se radi o Orlandu Rivettiju, izuzetnom novinaru i još većem čovjeku, koji je puno dao za sport u ovome gradu. Orlandova prva tema pisanja uvijek su bili mladi, krenuo je sa školskim sportskim društvima te pokrenuo Viktoriju gdje i dan danas možete pročitati sportske rezultate onih u najmlađim kategorijama“, kazao je Branko Mijić.

Orlandu Rivettiju u čast na Brajdi igrale su se boće. Svi koji su poznavali Orlanda znali su kakvu je imao strast prema ovom sportu. Možda je ona prema nogometu i košarci u javnosti bila izraženija, ali boćanje i sve ono što je kroz njega implementirano, poput tradicije i druženja, bili su njegov način života. Igrao se i turnir u briškuli i trešeti jer Orlando je bio strastven i po pitanju karata.

„Orlando je bio jedan veliki navijač Rijeke, veliki zaljubljenik u cijeli grad i zbilja nam nedostaje. Najviše ga pamtim po njegovim izjavama i člancima u kojima je uvijek bilo škampi i vina. Popravio nas je jer smo neke stvari loše radili te nam je puno pomogao“, rekao je Damir Mišković.

Pomagati drugome bio je također njegov životni kredo, pa je tako i 1. Memorijalni turnir Orlando Rivetti imao tu jednu notu jer sve što se na cjelodnevnom druženju uprihodi ostat će Boćarskom klubu Brajda.

Memorijal je podržala i predsjednica Gradskog vijeća grada Rijeke, Ana Trošelj, kolege Pero Galogaža i Blanka Uzelac.

VIDEO

Održan 1. Memorijalni turnir Orlando Rivetti

Više sa portala poduckun.net ...