[FOTO/VIDEO] Prezentacijama sportova obilježen 10. Opatijski sportski dan

Autor: Nikola Cvjetović 12.09.2023

Sportski savez grada Opatije predstavio je prigodnu publikaciju „Reci DA sportu u Opatiji“ koja donosi retrospektivu proteklih obilježavanja Opatijskog sportskog dana, pruža informacije o opatijskim sportskim klubovima.

Opatija - Jubilarni 10. Opatijski sportski dan obilježen je u Sportskoj dvorani Marino Cvetković uz prezentaciju široke lepeze sportova i ostalih aktivnosti koje se nude djeci u Opatiji, zajedničko vježbanje šestotinjak osnovnoškolaca pod vodstvom Marija Mlinarića, rekreativne sportske igre, šetnju povijesnim stazama Opatije i zabavne društvene igre ispred dvorane. Opatijski sportski dan održan je pod motom „Reci DA sportu u Opatiji“, a manifestacijom je ujedno obilježen i Hrvatski olimpijski dan, koji se tradicionalno slavi 10. rujna.

Sportski dan otvorile su Mažoretkinje Opatijske rivijere, kadeti Vaterpolo kluba „Opatija LRH“, viceprvaci Kupa Hrvatske, podignuli su Olimpijsku zastavu, a prisutnima su se obratili predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Dragutin Galina, ravnateljica Osnovne škole „R. K. Jeretov“ Milana Međimorec, dječja gradonačelnica Lana Golubović, direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balen i gradonačelnik Fernando Kirigin, koji su istaknuli kako je sport važan u odrastanju i razvoju djece te pozvali djecu da odaberu sport za sebe. Program je vodio Dražen Turina Šajeta.

Prostor u dvorani bio je prigodno uređen improviziranim sportskim terenima i štandovima, na kojima je više od trideset udruga s područja Grada Opatije demonstriralo olimpijske i druge sportove, rad s djecom i rad na promociji zdravog načina života te motiviralo posjetitelje na bavljenje sportom uz sportske igre i edukacijsko-zabavni program.

Učenici su došli odjeveni u bijele majice kao simbol Olimpijskog dana, a na ulazu u dvoranu svatko je dobio bijelu kapu, poklon Hrvatskog olimpijskog odbora.

Učenici sedmih i osmih razreda šetali su povijesnim stazama Opatije u pratnji vodiča iz KŠR Gorovo, a učenici nižih razreda upoznali su se s ponudom i radom opatijskih sportskih udruga, isprobali razne sportove te se okušali u zabavnim rekreativnim igrama u Decathlon zoni. Nakon prezentacija sportova i udruga svi sudionici i posjetitelji uključili su se u zajedničko vježbanje uz glazbu pod vodstvom poznatog trenera Marija Mlinarića. Vježbanju su se pridružili i gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić.

Na trgu ispred dvorane održana je pokazna vježba Vatrogasne mladeži DVD-a Opatija, mališani su mogli razgledati automobil za rally i go-kart Automobilističkog kluba Opatija motorsport te zaigrati društvene igre uz Društvo „Naša djeca“. Obilježavanje Opatijskog sportskog dana završilo je uz slatku zakusku za sve učenike.

U obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana i proslavu 10. Opatijskog sportskog dana uključila se i Turistička zajednica grada Opatije te pozvala obitelji da se u subotu, 16. rujna pridruže aktivnosti besplatnog nordijskog hodanja, kojom počinje i jesenski program aktivnih šetnji kroz povijest Opatije. Šetnja se provodi uz stručno vodstvo licenciranih voditelja nordijskog hodanja KŠR Gorovo, a okupljanje je ispred Vile Angioline u 10 sati.

Sportski savez grada Opatije predstavio je prigodnu publikaciju „Reci DA sportu u Opatiji“ koja donosi retrospektivu proteklih obilježavanja Opatijskog sportskog dana, pruža informacije o opatijskim sportskim klubovima s ciljem približavanja sporta najmlađima i uspostavljanja kvalitetnog kontakta djece i roditelja sa sportom, kao i nekoliko savjeta za roditelje malih sportaša, a koja je podijeljena svim učenicima i posjetiteljima.

Osnovni cilj Opatijskog sportskog dana je edukacija i informiranje građana svih dobnih skupina o dobrobiti sporta i rekreacije te korisnog i zdravog provođenja slobodnog vremena, upoznavanje javnosti s lokalnom sportskom zajednicom i radom udruga i društava Opatije koje provode aktivnosti za slobodno vrijeme djece te uključivanje što većeg broja građana u sport (s naglaskom na djecu i mlade). Organizator manifestacije je Sportski savez grada Opatije, suorganizatori su Društvo „Naša djeca“ Opatija, Klub za športsku rekreaciju „Gorovo“ i Osnovna škola „R.K. Jeretov“ Opatija, a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Grada Opatije – Grad Opatija Prijatelj djece i Grad Opatija Zdravi grad.

U 10. Opatijskom sportskom danu sudjelovale su udruge: Automobilistički klub Opatija Motorsport, Društvo sportova na moru Volosko, Gimnastički klub Opatija, Judo klub Liburnija, Jedriličarski klub Opatija, Karate klub Opatija, Klub odbojke na pijesku Opatija, Košarkaški klub Opatija, Klub za športsku rekreaciju Gorovo, Muški rukometni klub Opatija, Nogometni klub Opatija, Planinarsko društvo Opatija, Odbojkaški klub Opatija, Odbojkaški klub Opatija Volley, Kickboxing klub „Opatija Fight Club“, Rukometni klub Liburnija Opatija, Stolnoteniski klub Opatija 08, Streljački klub DVD Opatija, Šahovski klub Volosko, Športsko ribolovni klub Jadran, Športsko ribolovni klub Ičići, Teniski klub Opatija, Yacht klub Croatia, Planinarsko društvo Opatija, Mažoretkinje Opatijske Rivijere, Gradsko društvo Crvenog križa i Klub 60+, Udruga osoba s invaliditetom Opatija, Dječji vrtić Opatija, Vatrogasna mladež DVD-a Opatija, Žmergo te Društvo „Naša Djeca“ Opatija.

VIDEO

Prezentacijama sportova obilježen 10. Opatijski sportski dan

Više sa portala poduckun.net ...