[FOTO/VIDEO] Proglašeni najbolji lovranski sportaši - Marina Mavrinac Matulja i Mistral Matulja laureati

Autor: Radovan Trinajstić 22.12.2023

Prema ostvarenim petogodišnjim rezultatima na svim svjetskim prvenstvima, Svjetska federacija za sportski ribolov na moru proglasila je Marinu Mavrinac Matulja za najbolju svjetsku ribolovkinju u spomenutom periodu.

Lovran - Tradicionalna svečanost u povodu proglašenja najboljih sportaša Općine Lovran u 2023. godini održana je u lovranskom kinu "Sloboda' u organizaciji Zajednice sportskih udruga Općine Lovran. Sve sportaše, roditelje , trenere i prijatelje sporta na početku svečanosti pozdravili su predsjednik ZSU Općine Lovran, Tin Matulja i načelnik Općine Lovran Bojan Simonič koji su sportašima čestitali na ostvarenim sportskim rezultatima, iskazanom entuzijazmu i dostojnom predstavljanju Lovrana na brojnim natjecanjima tijekom godine.

Svima njima su zaželjeli da nastave sa svojom aktivnošću kao i na osvajanju novih sportskih odličja na domaćim i međunarodnim natjecanjima, jer Lovran je mala Općina za velike sportske uspjehe koji se godinama ostvaruju. Tajnik ZSU Općine Lovran, Ivica Škec zahvalio je sportašima na ostvarenim rezultatima, a njihovim roditeljima na pomoći i odricanju koje pružaju svakodnevno svojoj djeci u bavljenju sportom. Ovom prigodom zahvalio se Općini Lovran koja izdvajanjem značajnih sredstava iz svog velikog proračuna pomaže sportašima i udrugama u njihovim aktivnostima s nadom da će u narednoj 2024. godini to se povećati zbog povećanja troškova.

VIDEO

Najbolji sportaš Općine Lovran 2023. godine je član Jedriličarskog kluba "Istra" Mistral Matulja koji je ove godine postao juniorski i seniorski državni prvak u disciplini windsurf slalom te kao član državne reprezentacije na svjetskom i europskom prvenstvu osvojio 10. mjesto. Za najbolju sportašicu u 2023. godini proglašena je članica SRD "Zubatac" , Marina Mavrinac Matulja koja je s državnom reprezentacijom osvojila 2. mjesto na Svjetskom prvenstvu u kategoriji ribolov sa štapom s obale koje je održano na Siciliji. Osim toga, Marina je prvakinja međužupanijskog prvenstva koje se održalo na Korčuli, a na državnom prvenstvu na Šilu osvojila je 10. Prema ostvarenim petogodišnjim rezultatima na svim svjetskim prvenstvima, Svjetska federacija za sportski ribolov na moru proglasila je ovu vrijednu sportašicu za najbolju svjetsku ribolovkinju u spomenutom periodu.

Najbolja muška momčad u 2023.godini je seniorska ekipa HNK Lovran koja je osvojila 1.mjesto u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi sezona 2022./2023. Uz trenere Dubrovka Nemeta i Vladu Pavlovića ovaj uspjeh su postigli igrači: Matija Torbarina, Mauro i David Mrđenović, Dominik Srdoč, Nikola Vuković, Toni Periša, Mateo Mandić, Dominik Mohorovičić, Dominik Božičić, Mateo Ferenčak, Leo Gregov, Mihael Gazdek, Ardian Kruezi, Ivan Frolja, Neven Rupčić, Domagoj Vranić, Patrik Vidmar, Petar Bitanga, Ivan i Josip Brkić, Adrian Sirotnjak, Mateo Srok, Alessandro Žiganto, Tomislav Jukičić, Mario Šorić, Dominik Kusturin, Ivan Mladenović, Marin Starčić, Frane Grgić i Matija Grželj.

Najbolji ženski sastav u 2023.godini je seniorska ekipa SRD "Zubatac" u sastavu Marina Mavrinac Matulja i Nataša Pavičević koje su osvojile 3.mjesto na međuopćinskom i 5.mjesto na državnom prvenstvu. Za najboljeg trenera proglašen je trener juniora SRD "Zubatac" Ivica Škec, koji je s juniorima osvojio 1.mjesto na državnom prvenstvu za pojedinca, ekipu i parove te godinama uspješno vodi školu udičarenja "Mali ribar" iz koje već godinama odrastaju brojni uspješni mladi sportski ribolovci.

U kategoriji najbolji sportaš U12 je ekipa juniora Boćarskog kluba Lovran u sastavu Fernando Mrak, Luka Vidaković, Mihael Špehar, Paolo Uhač, Benjamin Rončević, Manuel i Rafael Beltrame, Nino Janjetić, Tomas Šepić, Enzo Janjetić, Vita Kršanac i Adrian Pustaić, a u istoj kategoriji mladi boćar Tomas Šepić postao je državni prvak U12 u štafetnom izbijanju boća te u igri parova osvojio 4.mjesto.

Ekipa juniora SRD "Zubatac " u sastavu: Patrik Uhač, Luko Pavičević i Mihael Andrejević ekipni su prvaci države natjecanjem u Makarskoj te postali najbolja momčad U16. U ovoj kategoriji Patrik Uhač-SRD "Zubatac " državni je prvak pojedinačno, ekipno i paru u sportskom ribolovu. U kategoriji sportaša U21 nagrađen je mladi ribolovac Tonko Pavičević - SRD "Zubatac " koji je državni reprezentativac koji je na svjetskom prvenstvu pojedinačno osvojio 10.mjesto a ekipno 4.mjesto.

BK Liganj dodijeljeno je posebno priznanje za razvoj boćarskog sporta , Planinarskom društvu "Knezgrad" za doprinos u razvoju sportske rekreacije, dok za nagradu za zaslužnog sportskog djelatnika dobio je Stanko Iskra za svoje dugogodišnje članstvo u JK "Istra" te za svoj neumoran i volonterski rad u mnogim lovranskim sportskim udrugama gdje je obnašao odgovorne funkcije. Posebna priznanja za postignute sportske rezultate dobili su perspektivni mladi sportski ribolovci SRD "Zubatac " Deni Sandalj i Mihael Andrejević, mladi nogometaši braća Davor i Frane Bistre, Leon Buršić (Karate klub "Kastav"), Luka Jovanović (Pikado klub "Lovran") , Juraj Lencović (JK "Galeb" Kostrena) I Val Matulja (Jk "Istra"). Za dosadašnje sportske rezultate posebnim priznanjima nagrađeni su boćar BK Liganj , Aleksandar Bradičić , izbornik i voditelj hrvatske reprezentacije u sportskom ribolovu juniora U16 Luka Bučević (ŠRK "Ičići ") koji je na svom prvom izbornikom nastupu s reprezentacijom na svjetskom prvenstvu osvojio 2.mjesto, mlada članica Badminton kluba "Concordia" Zagreb Gala Zukić, Luko Pavičević (SRD "Zubatac ") te vaterpolist Tin Brubnjak , član i kapetan seniorske ekipe riječkoga vaterpolo kluba Primorje Erste Bank s kojim je ostvario vrhunske rezultate na domaćim prvenstvima i međunarodnim kup natjecanjima, a do sada je bio član hrvatske reprezentacije svih dobnih kategorija od U15 do U21, a pretprošle godine dobio je pred poziv za seniorsku A reprezentaciju.

Iskrene čestitke svim sportašima da tijekom 2024.godine nastave ostvarivati još bolje rezultate na ponos svih nas.

Proglašeni najbolji lovranski sportaši - Mam i sin Matulja najbolji

Više sa portala poduckun.net ...