[FOTO/VIDEO] Regata Opatija CRO Melges 24 Cup okupila hrvatsku jedriličarsku elitu

Autor: Marin Aničić 20.03.2022

Više pogledajte u našem video prilogu I u velikoj galeriji fotografija.

Ičići - Tijekom ovog vikenda po prvi puta se na Kvarneru održala regata u klasi Melges 24. Naime, u organizaciji Yacht Club Croatia petnaest brodova s hrvatskom jedriličarskom elitom isplovilo je na buru kako bi odmjerilo snage na identičnim brodovima koji su kod nas pravi hit među jedriličarima.

Rekordnih 15 posada iz Hrvatske i Slovenije, sjajno jedrenje po jakoj buri i pobjeda posade Universitas Nova u sastavu Ivan Kljaković Gašpić, Mia Kljaković Gašpić, Marin Golem, Šime Markić i Filip Miroić obilježili su treću regatu ovogodišnje CRO Melges 24 serije koja se jedrila u Opatiji, dok su im se na postolju pridružile posade jedrilica Panjić i Mataran 24 koji je ujedno i najbolji u Corinthian skupini.

- Gušt nam je bio boriti se s najboljim hrvatskim jedriličarima po ovako zahtjevnim uvjetima. Posebno smo ponosni na pobjedu u četvrtom jedrenju gdje smo se do samoga kraja borili s Ivanom Kljakovićem Gašpićem. Pravi test naših mogućnosti bit će regata u Rovinju u međunarodnoj konkurenciji, ispričao je član Matarana 24 Ivo Matić.

Hrvatska jedriličarska Liga prvaka okuplja najbolje od najboljih u hrvatskom jedrenju, a impresivnoj listi vrhunskih jedriličara u Opatiji su se pridružili i bivši hrvatski olimpijci Ivan Bulaja i Siniša Mikuličić.

- Uživali smo u ova dva dana jedrenja u Opatiji. U prvom jedrenju drugog dana imali smo mali peh. Izletjeli smo na startu i to nas je koštalo boljeg plasmana, ali zadovoljan sam jer smo prvi put jedrili u novoj postavi s pet jedriličara na brodu. Veselimo se novom izazovu u Rovinju na prvoj regati Europske serije, rekao je bivši hrvatski olimpijac i sudionik America's Cupa Karlo Kuret.

Imali smo priliku jedriti oko regatnog polja i uživati u vrlo dinamičnoj regati i predivnom vremenu. Regatno polje bilo je dosta udaljeno od obale pa su samo privilegirani mogli prisustvovati ovom spektaklu na Kvarneru.

Mladen Babac iz Yacht Cluba Croatia u ACI marini Opatija pojasnio nam je razloge zašto je ova jedriličarska klasa toliko popularna i što je ponukalo vrhunske hrvatske jedriličare da kupe ove brodove kako bi se mogli takmičiti. Više pogledajte u našem video prilogu i u velikoj galeriji fotografija.

VIDEO

Regata u klasi Melges 24 održana u opatijskom akvatoriju

Više sa portala poduckun.net ...