[FOTO/VIDEO] Remi Rijeke i Elfsborga, u Švedsku po play-off EL

Autor: Nikola Cvjetović 08.08.2024

Veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku...

Rijeka - Nogometaši Rijeke remizirali (1:1) su protiv švedskog Elfsborga u prvoj utakmici trećeg kola UEFA Europske lige. U sadržajnoj utakmici Bijele je koštala neopreznost nakon kornera u prvom poluvremenu kada su gosti poveli, Galešić je u 45. minuti vratio egal, ali u nastavku unatoč brojčanom prednosti nismo uspjeli doći do pogotka prednosti za uzvrat (15. kolovoza, 19 sati).

Nogometaši Rijeke dobro su otvorili utakmicu, od prve minute pokazali gard momčadi koja želi prednost uoči uzvrata i to pokazivala otvaranjima prema naprijed. Nekoliko prodora po bočnim pozicijama rezultiralo je ubačajima iz kuta od kojih je najopasniji bio onaj iz 4. minute kada je Janković ubacio, a Smolčić na prvoj vratnici glavom pucao pored gola.

U 10. minuti Ivanović je dobio loptu na širokom prostoru i krenuo prema 16 metara Elfsborga pa pucao snažno i prizemno, ali Pattersson je odbio njegov pokušaj. U 22. minuti ponovo je Ivanović bio opasan, ovoga puta kao asistent Pašaliću koji je iskosa s desne strane gađao suprotni kut, ali nije bio precizan.

VIDEO

I kada se čekalo samo da obrana Šveđana kapitulira dogodio se hladan tuš. Elfsborg je dobio korner, Abdallai je natrčao na ubačenu loptu u visinu prve vratnice i pogodio iza nemoćnog Zlomislića – 0:1.

Rijeka je nakon toga ušla u nekoliko nervoznih minuta i prava je sreća da A. Zeneli u 28. minuti nije tražio najjednostavniji način kako savladati Zlomislića...

Ipak, Bijeli su se probudili već minutu kasnije nakon novog dobrog pokušaja Ivanovića kojeg je Pettersson efektnom paradom izbio u korner. Iako nije bilo većih prilika do poluvremena Rijeka je imala inicijativu i napokon naplatila istu u drugoj minuti sudačke nadoknade. Najprije je Pašalić sjajno potegao iz slobodnog udarca, Pattersson odbio loptu koja je u nastavku akcije došla do Jankovića. Ovaj je osjetio da ima prostora za ulazak u kazneni prostor pa preciznim proigravanjem na vrhu peterca pronašao Galešića koji je u maniri pravog strijelca postavio nogu za izjednačenje – 1:1.

Rijeka je drugo poluvrijeme otvorila dalekometnim pokušajem Pašalića prije nego je u 55. minuti strijelac pogotka za Elfsborg Abdullai dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Rijeka je nakon toga potpuno preuzela inicijativu, solidne prilike imali su Pašalić (59’), Fruk (61’, 74’), Janković (74’) i Butić (84’), ali činilo se nemogućim probiti gostujući bedem, dok je s druge strane Henriksson u drugoj minuti sudačke nadoknade pogodio gredu. A to znači da će odluka o putniku u play-off UEFA Europske lige biti donesena za sedam dana u Švedskoj.

Rijeka – Elfsborg 1:1

RIJEKA Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 4867. Sudac: Tasos Sidiropoulos (Grčka). Strijelci: 0:1 Abdullai (24’), 1:1 Galešić (45’). Crveni karton: Abdullai (55′).

RIJEKA: Zlomislić, Smolčić, Galešić, Radeljić, Čabraja (od 62’ Bogojević), Hodža (od 62’ Rukavina), Petrovič (od 73’ Selahi), Pašalić (od 73’ Butić), Fruk (od 81’ Majstorović), Janković, Ivanović.

ELFSBORG: Oettersson, Holmen, Henriksson, Yegbe, Hedlund, B. Zeneli, Baldursson (od 60’ Thomasen), Hult, Abdullai, Baidoo (od 78’ Qasem), A. Zeneli (od 46’ Frick).

NK Rijeka vs. Elfsborg

Više sa portala poduckun.net ...