[FOTO/VIDEO] Rijeka i Hajduk remizirali, za puni plijen nedostajalo je preciznosti

Autor: Nikola Cvjetović 29.09.2024

Bijeli su na kraju osvojili bod kojim su, zahvaljujući boljoj gol razlici, ostali na prvom mjestu, a u idućem kolu gostovat će kod Slaven Belupa.

Rijeka - Nogometaši Rijeke i Hajduka remizirali su (0:0) u 102. prvenstvenom Jadranskom derbiju otkako je HNL-a. Utakmica nije ponudila puno uzbuđenja po pitanju prilika, ali igralo se taktički odgovorno s malo iskakanja iz zadataka koje su postavili treneri. Poneki dalekometni pokušaj, neka situacija koja je završila u bloku i puno gužvi u kaznenim prostorima nakon prekida iz koji nije bilo pravih udaraca prema golu.

Utakmica je počela bez puno uzbuđenja i prilika s obje strane. Oprezan pristup oba trenera jasno se vidio s tribina, momčadi nisu iskakale iz svojih taktičkih okova i bilo je jasno da će se opasne situacije događati isključivo nakon pogrešaka. Imao je jednu takvu situaciju Hajduk na otvaranju utakmice, ali udarac Durdova u konačnici nije bio opasan.

Rijeka se probudila oko 20. minute. Nekoliko pokušaja blokiranih na vrhu kaznenog prostora, pa poneku previsoku ubačaj (Smolčić za Andrića) bili su uvod u najopasniju situaciju pred golom Hajduka. U 30. minuti, u nastavku akcije nakon Smolčićevog dugog auta, lopta je došla do Radeljića koji je paralelno s gol linijom tražio povratno Galešića ispred kojeg je uklizao Uremović i spasio izgledan pogodak.

U 35. minuti dobru situaciju imao je Hajduk nakon napada kroz sredinu, Livaja je sada podvalio loptu Hrgoviću čiji je udarac iskosa s desne strane uklizavanjem blokirao Devetak. U 38. minuti Rijeka je ponovo napadala preko desne strane, ovoga puta ubačaj Smolčića je pronašao glavu Rukavine, ali pucao je ravno u Lučića. U 39. minuti Pašalić je prošao desnom stranom, ali Uremović je još jednom bio pravovremen ispred Andrića, u 42. je Rukavina lijepo ostavio loptu Jankoviću čiji je opasan udarac s 20-ak metara od bloka otišao u korner, a preciznosti nije bilo ni u dalekometnim pokušajima Pašalića iz igre (44’) kojeg je zaustavio Lučić, odnosno Galešića (45’) koji je iz slobodnog udarca pucao pored gola. Do poluvremena je zaprijetio i Hajduk preko Livaje u 41. minuti, ali njegov je pokušaj s 20-ak metara otišao pored gola.

Nastavak nije donio gotovo nikakva uzbuđenja, izuzev lošeg primanja Jankovića u obećavajućoj situaciji (57’) i pokušaja Pašalića (59’) iz slobodnog udarca sve do same završnice utakmice nije se događalo puno. Ipak, u 83. minuti Rijeka je imala priliku preko Smolčića nakon ubačaja iz slobodnog udarca, ali Uremović ga je blokirao. U 84. minuti pokušao je Sigur iz okreta, ali njegov pokušaj je blokiran. U 90. minuti sjajnu priliku imao je Perica nakon produžene lopte Gojaka, ali udarac isprve, malo iskosa, otišao je preko gola.

Šteta, Rijeka je bila bolja od Hajduka upravo za jedan pogodak, prije svega zbog inicijative koju je momčad Radomira Đalovića imala većim dijelom prvog i sredinom drugog poluvremena. Bijeli su na kraju osvojili bod kojim su, zahvaljujući boljoj gol razlici, ostali na prvom mjestu, a u idućem kolu gostovat će kod Slaven Belupa.

VIDEO

Rijeka – Hajduk 0:0

RIJEKA Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 7505. Sudac: Ante Čulina (Zagreb).

RIJEKA: Zlomislić, Smolčić (od 87’ Majstorović), Galešić, Radeljić, Devetak, Petrovič, Pašalić (od 75’ Djouahra), Janković, Fruk (od 87’ Selahi), Rukavina (od 46’ Gojak), Andrić (od 75’ Perica).

HAJDUK: Lučić, Melnjak, Prpić, Uremović, Hrgović, Rakitić, Krovinović, Durdov (od 61’ Sigur), Kalik (od 77’ Pukstas), Biuk (od 61’ Dajaku), Livaja.

Rijeka i Hajduk remizirali, za puni plijen nedostajalo je preciznosti

Više sa portala poduckun.net ...